Kwarktaart 2.0

Deze week was eindelijk iedereen van mijn familie en vrienden in het land en had ik twee verlate verjaardagsfeestjes. Erg gezellig! Voor mijn vriendinnen heb ik deze vernieuwde versie van mijn kwarktaart gemaakt en deze kwarktaart 2.0 viel in de smaak..

Ook heb ik flink getraind op mijn explosiviteit (en Nick kon mooi zijn nieuwe camera uitproberen :). Op FB kreeg ik al verschillende vragen over de functie van deze training. Dus bij deze! Door deze medicinebal (4 kg) springend in de lucht te gooien werk ik aan een snelle heupstrekking. Dit helpt bij de start vanuit het startblok waarin je ook vanuit stilstand hard moet kunnen afzetten. Nog twee weekjes en dan mag ik weer: dan begint het EK Atletiek in Amsterdam. Ontzettend veel zin om weer voor mijn thuispubliek te kunnen lopen. Op 8 juli loop ik de 100m en 9/10 juli de estafette. Ik hoop dat er veel van jullie komen kijken!

2016-06-21-PHOTO-00000579

2016-06-21-PHOTO-00000582

Kwarktaart 2.0

Ingrediënten

Bodem

 • 60 gram havermeel (havermout even in de blender = havermeel)
  20 gram gesmolten kokosolie
 • 30 gram honing
 • 50 gram hazelnoten
 • 100 gram dadels
 • 1 tl kaneel

Kwarklaag

 • 200 gram kwark (of Griekse yoghurt)
 • 200 gram aardbeien
 • 100 gram blauwe bessen
 • 30 gram honing
 • 4 gelatineblaadjes
 • 2 eetlepels gemalen kokos

Extra: bakpapier, bakvorm 20/25cm

Verwarm de over voor op 150 graden. Meng de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine (of blender) tot een stevig geheel. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Bak de bodem 20 minuten in de oven.

Laat de blaadjes gelatine oplossen in water. Doe de aardbeien (bewaar een handje), blauwe bessen, kwark, kokos, honing in de blender en mix het tot een glad geheel. Zet een pannetje op met een klein beetje water en verwarm dit. Wacht tot het net niet kookt en voeg vervolgens de gelatine toe. Laat deze oplossen. Meng het door het kwarkmengsel.

Haal de bodem uit de oven en laat even afkoelen. Verdeel de kwark over de bodem en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur. Bij het serveren kan je nog wat aardbeien over de taart verdelen. Gesmolten pure chocola is ook nog erg lekker als topping!

 

 

3 Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username