Mexican ‘chipotle’ bowl

Deze stond al een tijdje op mijn ‘dit wil ik nog maken’ lijstje: een Mexican bowl. Tijdens mijn trainingskamp in Florida aten we regelmatig bij Chipotle waar je heerlijke Mexicaanse gerechten kan eten. En dan geen zware maaltijd met veel kaas en koolhydraten maar een bowl met veel groente, vlees, boontjes en mijn lievelings: verse guacemole. Vorig weekend heb ik mijn eigen variant gemaakt voor mijn ouders en die waren enthousiast!

Ingrediënten (2 personen)

 • 200 gram zwarte boontjes
 • 1 ui
 • 1/2 courgette
 • 2 tomaten
 • 300 gram bieflappen
 • Mexicaanse kruiden (1/2 tl van de volgende kruiden: paprika/komijn/cayenne/knoflookpoeder)
 • 1 avocado
 • 2 tenen knoflook
 • sla
 • tomaat
 • zout en peper
 • 1 limoen

Eventueel kan je dit gerecht meer ‘body’ geven door rijst en/of tortillachips toe te voegen. Voor de liefhebber kan je ook verse koriander toevoegen (wij behoren helaas tot de groep die het naar zeep vinden smaken..).

Bereiding
Snij de bieflappen, tomaat en courgette in stukjes. Snipper de ui. Prak de avocado en voeg verse knoflook en het sap van een halve limoen toe. Bak de uien in een eetlepel olie 3 minuten en voeg daarna de courgette toe. Zet de bonen op een laag vuurtje en verwarm dit. Bak de biefreepjes ongeveer 2 minuten in een eetlepel olie samen met de Mexicaanse kruiden. Verdeel zowel de warme als de koude de ingrediënten over het bord/bowl. Eet smakelijk!

1 Comment
 • Pytrik

  22/06/2017 at 19:57 Beantwoorden

  Ik kwam thuis, en er stond deze heerlijke maaltijd op me te wachten! Lekker!

Post a Comment

  • Postworkout tip smoothie met karnemelk Door de hoge dosis protenehellip
  • Deze protenerijke wraps met kip avocado sambal al geprobeerdhellip
  • Healthy cake met kwark wilde perzikOfwel lekker veel cakehellip
  • Hoe ver gaan jullie als het om sport voedinghellip
  • BLOG Benieuwd wat een topsporter standaard in de koelkast heeft?hellip
  • to see all your Dafne likes creations! dafnelikeskookboek teff ontbijthellip
  • Lekker Gado Gado vanavond! Favoriet uit het Dafnelikes kookboek dafnelikeskookboekhellip
  • Inspiratie nodig deze zomer? In het Dafne likes kookboek vindhellip