Bye bye applepie

Brussel ✔, Newcastle ✔ en dan nu: VAKANTIE! Aan mijn fantastische, drukke en vooral memorabele atletiekzomer is nu echt een eind gekomen. Door alle hectiek na het WK merkte ik dat ik vrij moe was vorige week. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik toch nog twee mooie races heb kunnen lopen. Brussel is altijd een spektakel, de laatste Diamond League wedstrijd wordt in stijl afgesloten: met luxe auto’s werden we het stadion binnengereden, onder luid onthaal van het publiek (en smurfen.. haha). Ik voelde zóveel support vanaf de tribunes, heel gaaf. En om dan ook nog eens Olympisch Kampioen Allyson Felix in een rechtstreeks duel te verslaan: wat een fantastisch gevoel! Lang de tijd om na te genieten had ik niet, voor ik het wist zat ik weer in het vliegtuig richting Newcastle om daar dan echt de allerlaatste (100) meters van het seizoen te lopen. Met winst in een tijd van 11,01 sec trok ik een streep onder mijn atletiekzomer.

Vakantie betekent ook weer meer tijd in de keuken. Dit keer heb ik healthy applepie muffins op het menu staan. Mijn huisgenoten hadden de primeur, als dank voor de leuke surpriseparty die ze voor mij georganiseerd hadden na het WK! Ik hoop dat ze jullie ook net zo goed smaken 🙂 Enjoy!

PS: ook lekker als verjaardagstraktatie op school.

Zoals jullie ondertussen vast wel ontdekt hebben, is dat ik vaak havermout eet: als ontbijt, tussendoortje of in een shake. Het vult echt heel goed en is ontzettend voedzaam. Havermout bevat koolhydraten die langzaam door je lichaam worden opgenomen, daardoor hou je langer een vol gevoel. Deze muffins hebben die lekkere smaak van appeltaart maar zijn een stuk minder zwaar.

DSC_0756

Applepie muffins

Ingrediënten (voor 12 muffins)

 • 250 gram havermout
 • 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
 • 1tl bakpoeder
 • 2 tl honing
 • Handje walnoten
 • 1 appel
 • 400 ml amandelmelk
 • 2 eieren
 • 1 tl kaneel
 • handje rozijnen
 • snufje zout
 • mespunt vanille

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar. Meng in een andere kom de melk, kokosolie, eieren en honing. Doe alles in een kom en klop tot het beslag wat dikker wordt, zet even weg zodat de havermout wat vocht op kan nemen. Schil de appel en snij ik kleine stukjes. Meng deze samen met de nootjes en rozijnen door het beslag. Vul de vormpjes met het mengsel en zet voor 30 minuten in de oven. Het gaat sowieso lekker ruiken in de keuken!

Laat de muffins even afkoelen en eet smakelijk!

IMG_2074

 

7 Comments
 • Iris Waanders

  13/09/2015 at 19:53 Beantwoorden

  Leuk feestelijk recept als afsluiting van een onvergetelijk seizoen. Waanzinnig knap wat je ons allemaal hebt laten zien. Ik heb er enorm van genoten. Ik wens je een hele fijne, ontspannen vakantie!

  • Dafne Schippers

   03/10/2015 at 15:47 Beantwoorden

   Bedankt Iris! Heb je ze al een keer gemaakt? Groetjes Dafne en Sanne

 • mr ron middelkoop

  14/09/2015 at 00:48 Beantwoorden

  In ieder geval ga ik havermout proberen
  Geweldig wat je hebt laten zien en hebt weten vast te houden t/m newcasle
  Een hele fijne en tamelijk lange vakantie togewenst

 • Petra Marie-Claire

  14/09/2015 at 17:27 Beantwoorden

  Bedankt Dafne voor het recept en de mooie atletiekzomer, ik hoop dat je de stijgende lijn volgend jaar kunt doortrekken en Nederland op z’n kop zet tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
  Ik wens je een fijne vakantie en tot volgend jaar.

  • Dafne Schippers

   03/10/2015 at 15:44 Beantwoorden

   Bedankt Petra! Ik ga zeker mijn best doen 🙂 Groetjes Dafne

 • marlene

  15/10/2015 at 23:06 Beantwoorden

  Hallo Dafne
  Wij waren gister in het Spoorwegmuseum om mee te doen in het feestelijke onthaal dat je verdiende voor je fantastische prestatie! Gefeliciteerd meid, ‘your life will never be the same’… Maar dat wist je al 😉
  Ook wij stonden in de kluwen mensen die jouw handtekening wilden. En, gelukkig voor mijn dochter, ook inderdaad kregen. Zij gaf jou ook wat; heb je haar “geheime brief” kunnen ontcijferen? Ze vindt je helemaal geweldig! En des te meer sinds ze zelf (sinds 2 weken) clubkampioen meerkamp (pupillen) is.
  In het uitdeelzakje van de NS zat een kaartje met verwijzing naar deze blog. En zo kom ik nu hier. Dit havermoutappelmuffin recept gaan we volgende week, in de herfstvakantie, absoluut maken!
  Alle goeds toegewenst, leuk mens! Je bent een prachtige bron van (sport)inspiratie. Ga zo door!

 • Annelies

  30/10/2016 at 20:11 Beantwoorden

  Ik heb de appelmuffins gemaakt. Op een paar heb ik een lepeltje bosbessenjam gedaan. Heerlijk!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username