Pastinaaksoepje

Zo fijn: muziekje op, zonnetje in je gezicht en dan trainen in het park vlakbij mijn ouders. Heerlijk om mijn work out buiten te kunnen doen in dit mooie herfstweer. Op Papendal verplaatsen mijn trainingen zich in deze periode weer naar binnen. En dat is nu flink bikkelen! Omdat ik nu geen wedstrijden heb, train ik een stuk intensiever. Tussen de wedstrijden door is het namelijk niet haalbaar om steeds te herstellen van zulke intensieve trainingen. We focussen ons nu vooral op kracht en inhoud. Gelukkig vind ik het wel fijn om lekker hard te trainen, kijken hoe ver ik kan gaan en mijn grenzen verleggen.. En net vers van de pers: ben ook genomineerd voor de World athlete of the year 2015! Hoe gaaf is dat!

En dan bij thuiskomst sloffen aan en met een lekker soepje op de bank. Bij dit herfstweer past een soep met een typische herfstgroente: pastinaak…Pastinaak was zo’n vergeten groente maar volgens mij is het ondertussen weer helemaal terug! Het heeft een beetje een aardse, zoete smaak en gaat goed samen met zoete aardappel (ook lekker om er gezonde friet van te maken in de oven).

Pastinaaksoepje met croutons

Ingrediënten
– 
3 pastinaken (ongeveer 400 gram)
– 1 zoete aardappel
– 1 liter groentebouillon
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 sneetjes maisbrood
– 1 theelepel masalakruiden
– Peterselie naar smaak
– Olijfolie

Snij de pastinaak en zoete aardappel in kleine blokjes. Snipper de ui en pel de knoflook. Bak de ui op laag vuur in een eetlepel olijfolie, bak tot de ui zacht is. Voeg daarna de knoflook (geperst) en de stukjes pastinaak en aardappel toe. Bak 5 minuten mee en strooi de masala kruiden erover. Doe de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel onder af en toe roeren koken. Dit duurt ongeveer 15/20 minuten. Je moet de groente makkelijk kunnen doorprikken. Bak ondertussen het brood aan beide kanten in een pan met een eetlepel olijfolie. Snij kleine blokjes (croutons) van het brood.

Pureer de soep en garneer met de croutons en peterselie. Deze soep is het lekkerst als je het een dag laat staan en de volgende dag op eet!

12191812_920455121364219_6217147279977092313_n

bb7a04e881009f4e1f61f3c1b69359d5

 

191ed6e8225c5b839d53b4b4a2067f5c

No Comments

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username