Easy interval & easy crackers

De eerste 6 trainingsweken zitten er voor mij weer op! Alle begin is zwaar, zeker na een lange periode van rust, maar ik merk nu dat ik langzaam aan weer in vorm begin te raken. Deze maand train ik nog in Nederland en in januari vertrek ik voor een maand naar het mooie Zuid-Afrika.

Ondanks de kou trainen we nu ook gewoon buiten door. Ik weet dat de winter niet de makkelijkste periode is om te beginnen met hardlopen. Toch vind ik dat juist met deze dagen waarin je veel binnen zit, het heerlijk is om even een frisse neus te halen en te bewegen. Je zal merken dat je daarna veel meer energie hebt! Voor een extra steuntje in de rug heb ik voor jullie een starters interval training opgesteld. Gewoon rustig beginnen en het langzaam opbouwen is mijn devies. En voor ná de training kan ik jullie deze zelfgemaakte crackers aanraden: een ideaal herstelmaaltje mét een warm eitje. Lees verder voor deze easy interval én easy crackers.

DSC_0014

Easy interval

Allereerst: bouw het rustig op! Loop niet te hard van stapel want dan ben je het heel snel weer zat. Het beste is om hard te lopen met ins en outs (interval), dat betekent een stukje hardlopen en dan een stukje wandelen.

Je kan deze opbouw eens proberen:

 • Begin met eerst 30 seconden hardlopen en dan 30 seconden wandelen, doe dat 5 keer. Gaat dat heel makkelijk dan doe je dat nog 5x.
 • Lukt dat goed? Probeer dan 3 of 4 van deze sets te doen. Probeer ook voor jezelf het tempo iets op te voeren. Maar ga niet te hard!
 • Als dat goed gaat kan je de tijd verlengen tot 1 minuut. Dus 1 minuut wandelen en 1 minuut hardlopen.
 • Vind je meerdere sets achter elkaar nog te heftig? Las dan een pauze in van 3-5 minuten waarin je stevig doorwandelt.

Tijdens mijn eigen inhoudstraining doe ik altijd 4 sets van 5x 30 hardlopen/30 wandelen. Succes!

Easy crackers

Deze crackers zijn ideaal voor na je work-out. Ik maak ze vaak op zondag, zodat ik er de hele week van kan eten. Toen ik ze afgelopen weekend aan het maken was, vroeg mijn vader of ik vetbollen voor de vogels aan het maken was haha. Maar schijnt bedriegt, ze zijn echt lekker!

DSC_0003

Voor 10 stuks

Ingrediënten

 • 80 g lijnzaad
 • 50 g zonnebloempitten
 • 50 g pompoenpitten
 • 50 g sesamzaad
 • 20 g chiazaad
 • 1 tl tijm
 • 180 ml water
 • 30 g speltbloem
 • 1½ tl zeezout

Topping:

 • 1 ei
 • 1/2 avocado
 • peper en zout
 1. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Laat 30 minuten staan zodat de zaden en pitten vocht opnemen en een plakkerig laagje om zich vormen.
 2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het mengsel in het midden.
 3. Leg een vel bakpapier over het mengsel. Druk aan met beide handen en verdeel gelijkmatig over de bakplaat in een rechthoekige vorm. De koek moet ongeveer ½ cm dik worden.
 4. Verwijder het bovenste vel bakpapier en controleer of er geen gaten in de koek zitten. Vul deze anders op met wat van het notenmengsel van de zijkanten.
 5. Bak de crackers in het midden van de oven circa 30 minuten.
 6. Snij, als de plaat net uit de oven komt, in 10 gelijke stukken en laat afkoelen en uitharden.

Voor de topping:

 1. Kook water in een pannetje, zet het vuur vervolgens uit en draai met een lepel het water rond. Laat het eitje er in glijden. Laat 4 minuten liggen en haal het eitje er dan uit.
 2. Snij plakjes van de avocado, verdeel deze over een cracker. Leg het eitje er bovenop en bestrooi met wat peper en zout.
4 Comments
 • Joyce

  07/12/2016 at 14:58 Beantwoorden

  Wat een leuk schema ik ga hem is proberen op de atletiek baan

 • Dorien Van de Poel

  07/12/2016 at 20:46 Beantwoorden

  Wow wat een inhoudstraining. Ik denk dat ik ergens iets verkeerd interpreteer. Klopt het dat je 5*30minuten hardloopt en dat 4 sets .= 10.5 uur? Grtjs Dorien

  • Dafne Schippers

   11/12/2016 at 20:38 Beantwoorden

   Haha Dorien, gelukkig niet! Het gaat om secondes 🙂
   Groetjes Dafne

 • Saskia

  26/12/2016 at 13:36 Beantwoorden

  Ik heb de crackers gemaakt. Ik weet niet of het nou tussen m’n oren zit, maar ik heb echt het idee dat ik er wel super op train!!
  Bedankt voor het recept iig! Ik doe er zelf alleen wat minder zout doorheen, aangezien wij al zo goed als zoutloos eten. Maar dat is kwestie van smaak natuurlijk…

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username