Kikkererwtenburger

Het “Dafne-effect”. Deze week werd er in de media gesproken over de vele nieuwe aanmeldingen die atletiekverenigingen binnen krijgen. Bijzonder om te lezen dat Dafne, die zelf als 9-jarig meisje bij Hellas in Utrecht begon, nu al honderden jongens en meisjes heeft geïnspireerd om op atletiek te gaan! En nu maar hopen dat we ook al deze jonge sprintertjes (of meerkampertjes!) kunnen motiveren gezond(er) te eten. Deze kikkerwertenburgers zijn al een goede start,  ze zijn echt een superlekkere variant op de traditionele hamburgers. Daar ga je je kinderen (en jezelf) zeker blij mee maken 🙂

Dafne is nu zelf aan het genieten van een welverdiende vakantie en ik ben de keuken in gedoken voor de perfecte (en niet uit elkaar vallende) kikkererwtenburger..

De combinatie van kikkererwten, courgette en curry pasta maakt deze burger lekker smeuïg en smaakvol. Het yoghurtsausje maakt het heerlijk fris! Eet de burger op een (spelt)broodje of in plaats van vlees bij je maaltijd. Ze zijn echt super easy te maken.

DSC_0784

Kikkererwtenburger (4-6)

 •  1 blik kikkererwten (200 gram)
 • 1 ui
 • 1 knoflookteen
 • 1 eetlepel rode curry pasta (of een theelepel komijn en paprikapoeder)
 • citroen
 • 1/2 courgette
 • 1 rode paprika
 • handje havermout
 • 3 eetlepels paneermeel
 • 3 of 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1/2 komkommer
 • zakje rucola
 • (spelt) bolletjes

Spoel de kikkererwten af en verwijder de vliesjes (als je ze in een bak water zet komen de vliesjes vanzelf boven drijven). Meng de kikkererwten met een halve gesnipperde ui, een teen knoflook, een flinke lepel curry pasta en wat citroensap in de blender tot een smeuïg geheel. Doe het mengsel in een kom en voeg er de peterselie, geraspte courgette, de havermout en eventueel nog wat zout en peper aan toe. Draai balletjes van het mengel en maak daar de burgers van (voeg wat extra havermout toe als het te plakkerig blijft). Druk de burger aan beide kanten even op een bordje paneermeel. Bak de burgers in de pan in een flinke scheut (kokos)olie. Bak in dezelfde pan een paar grove stukken paprika mee.

Voor de yoghurtsaus meng je de Griekse yoghurt met een halve geraspte komkommer, een halve teen knoflook en een paar druppels citroen. Naar smaak nog wat zout en peper.

Beleg de broodjes met de burger, gegrilde paprika, yoghurtsaus en de rucola.

 

3 Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username