Groeten uit Zuid-Afrika!

Trainingskamp in Zuid-Afrika: Ektie-perfektie! Wat geniet ik van dit prachtige land met haar mooie natuur en het heerlijke eten. We zijn nu 2 weken in Stellenbosch en hebben nog een week te gaan. Ik ben hard aan het trainen en vooral veel aan het leren. Zo zijn we veel bezig met het bijschaven van mijn start, check bovenstaand filmpje!

We hebben enorm geluk met het weer en dat is voor een atleet (eigenlijk voor iedereen) wel erg belangrijk. Je spieren zijn en blijven lekker warm waardoor je wat makkelijker een starttraining of harde sprinttraining kan doen. We trainen hier meestal 2x per dag en in totaal ongeveer 4 uur. Zondag was mijn rustdag en dan vind ik het geweldig om uitstapjes te maken en te genieten van de prachtige natuur van Zuid-Afrika..

a458d2467d6289b613befd5167a28b13

Met Nadine Visser en Marit Dopheide.

Afgelopen zondag zijn we een dagje gaan touren.  We zijn naar een plekje geweest waar je een soort watertje hebt tussen de rotsen.. We moesten een stukje klimmen en dan kwamen we op deze prachtige plek. Het water dat in de poeltjes zit komt uit zee die een stukje lager ligt. Vervolgens kwamen we in een klein dorpje terecht waar wij echt enorm lekkere biefstuk gegeten hebben. Trouwens, de namen die je hier onderweg tegenkomt zijn sowieso best grappig. Wat te denken van Knorhoek en Klapmuts 🙂

’s Middags zijn we nog doorgereden naar een mooi stuk strand met helder blauw water en wit zand, dat ons werd aangeraden door een plaatselijke visser. Ik zat een beetje over het water te turen en zag ineens een groepje dolfijnen langszwemmen! Ik kan echt genieten van dit soort dagen en ik merk dat mijn lichaam én geest de trainingen weer aankunnen.

IMG_2457

IMG_2456In deze streek kan je ook echt fantastisch lunchen, bijvoorbeeld bij een van de vele wijnboerderijen. Ook hebben we ’s avonds al een aantal keer van de typisch Zuid-Afrikaanse ‘braai’ gegeten, een soort combi tussen een bbq en buitenhaard. Deze week helaas geen uitgebreid recept voor jullie op de blog. Maar wat ik wel aan wil raden, en wat ik hier veel doe, is smoothies maken. Zoals een smoothie met appel (met schil), spinazie en bosbessen (zelf doe ik er nog wat eiwitten bij) of rode vruchten met appel en spinazie (zie foto). De kleuren van de smoothies zien er misschien niet altijd zo lekker uit, maar de smaak is heerlijk! Mijn grote favoriet hier in Zuid-Afrika is een smoothie met yoghurt, pindakaas, amandelen en banaan, die drinken we hier op het terras. Deze variant ga ik zeker thuis namaken! Jij ook?

IMG_2132 2Zijn jullie benieuwd naar hoe wij hier trainen en hoe een dag er gemiddeld uit ziet? De NOS is langsgeweest en heeft het gefilmd! Check hier het filmpje.

Braaien!

Braaien!

7 Comments
 • Lb(Bert)Koppenol

  01/12/2015 at 18:54 Beantwoorden

  Mooie foto’s omgeving! Mijn hartelijke dank. Grt.

 • Laurent

  01/12/2015 at 23:06 Beantwoorden

  Les smoothies ont l’air alléchants !!

 • Leo

  02/12/2015 at 11:20 Beantwoorden

  Hoi Dafne,

  Leuk om zo mee te lezen en kijken hoe het er daar toegaat. Prachtige omgeving en goed weer. Hopelijk een mooie basis voor een succesvolle trainingsstage.
  Ik duim voor je richting het Sportgala. De “wereld” trofee ging helaas aan je voorbij, maar deze zul je toch wel winnen!

 • Ruud Jonk

  02/12/2015 at 20:31 Beantwoorden

  Dafne, fantastisch om je enthousiasme te ervaren in alles wat je doet, je training, maar ook over je beleving van de omgeving, natuur, eten, etc. Heel veel succes met je trainingen! Nederland mag echt trots zijn op jou, dat je het gegeven talent, zo goed weet te gebruiken. Complimento, auguri!!

 • Luuk de Greef

  04/12/2015 at 17:07 Beantwoorden

  Leuk om het zo vanaf de zijlijn via deze Food-Blog een beetje mee te beleven ! Fijne & goede laatste week !

 • Twan

  07/01/2016 at 15:13 Beantwoorden

  Hallo Dafne. Niet te geloven dat je in Peking wereldkampioen bent geworden zonder deze training.
  Gezien jouw progressie in 2015 is het toch niet zo gek dat je ooit nog eens 0,3 sneller bent op de 200mtr?
  Dat zou een wereldrecord betekenen! Ik ben zo benieuwd 🙂

 • Karlien

  11/01/2016 at 09:48 Beantwoorden

  Heel leuk geschreven. Ik zat zelf een tijd in zuid Afrika voor mij studie. Mijn hobby was het inderdaad ook om het land te ontdekken, zo prachtig!!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username