Groen, groener, groenst!

Home-sweet-home! Ik ben de komende weken thuis in Nederland. Daar heb ik echt naar uit gekeken. Thuis betekent ook weer gewoon mijn eigen eten koken. Als je, zoals ik, heel veel onderweg bent is niets beters (vind ik) dan zelf je eten klaar maken. Deze week ging ik voor een driedubbele portie groen: groene soep, sap en wraps! Hebben jullie trouwens het filmpje van mijn Vogue shoot al gezien? Ik vond het best spannend, in plaats van trainen moest ik opeens (ook als groentje) model staan in designer kleding. Maar ik ben erg trots op het resultaat! 21 juni ligt hij in de winkel 🙂

Lees verder voor 3 groene receptjes!

GROEN soepje

Ingrediënten (basis)

 • 500 gram broccoli
 • 1 stronk bleekselderij
 • 1 teentje knoflook
 • 1 liter groentebouillon

Je kan de soep nog pimpen met bijvoorbeeld ricotta, gerookte zalm of verse munt!

Snij de bleekselderij in stukjes. Bak deze samen met de knoflook in een eetlepel olijfolie. Voeg dan de stukken broccoli toe en een liter bouillon. Breng dit aan de kook. Laat 10 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer.

GROEN sapje

Ingrediënten

 • 2 handjes spinazie
 • 200 ml (kokos)water
 • 1 appel (of banaan)
 • 1 eetlepel Teff*

*Teff is een graansoort (kleine korrel) en is zeer voedzaam. Het bevat veel ijzer en mineralen.

Pureer alle ingrediënten in de blender tot een smeuïg geheel!

GROENE wraps

Ingrediënten

 • 2 meergranen wraps
 • 200 gram biologische kipfilet
 • 1 avocado
 • 50 gram alfalfa
 • 100 gram veldsla
 • 1 eetlepel ketjap
 • 1 theelepel sambal

Snij de kipfilet in reepjes. Bak deze met een eetlepel  ketjap en de sambal in de pan. Pureer de avocado (of snij in plakjes). Vul de wrap met alle ingrediënten. Simpeler kan bijna niet 😉

Eet smakelijk!

5 Comments
 • ijke

  16/06/2016 at 21:58 Beantwoorden

  Hoi Dafne,
  Heerlijke recepten!
  Ik heb een vraag, want maandag is een clinic met jouw training, maar ben jij er zelf bij? Ik dacht van niet maar jouw naam en foto staan wel overal vermeld.
  Groetjes

 • Jeroen Schippers

  16/06/2016 at 23:36 Beantwoorden

  Klinkt goed

 • Irma

  17/06/2016 at 09:44 Beantwoorden

  Leuk blog, Dafne! Die wraps ga ik dit weekend eens proberen..!

 • sporter Rique

  18/06/2016 at 09:50 Beantwoorden

  Onze nr 1 groeten spurt88 Hardenberg en sporter Rique

 • vanja

  20/06/2016 at 21:55 Beantwoorden

  groen soepje, je kunt van alles soep maken,
  ik dacht eerst aan Brandnetels als een Groen soepje maar dit kan ook ;-D

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username