Framboos & amandelrepen

Toegegeven, deze ‘bars’ zoals je ze in het Engels noemt (een echt goede vertaling kon ik in het Nederlands niet vinden), zijn niet heel snel klaar. Maar ik kan je verzekeren: het is het wachten meer dan waard! En in de tijd dat de frambozen afkoelen of de amandelbodem in de oven staat, kan je mooi een rondje rennen (of even Netflixen ;). Amandelmeel is rijk aan proteïne en frambozen bevatten een grote hoeveelheid anti-oxidanten. Daar kan je dus gerust een flink stuk van nemen..

Framboos en amandelrepen

Ingrediënten

Nodig: een bakvorm van ongeveer 20 bij 20cm (je kan ook een ronde springvorm gebruiken). Bakpapier.

Bodem
– 200 gram amandelmeel
– 2 el kokosolie
– 1 el vanille-extract
– Snufje zout

Vulling
– 250 gram bevroren frambozen
– 80 ml ahornsiroop
– 1 tl vanilleextract

Kruimels
– 50 gram walnoten
– 50 gram gemalen kokos
– 2 el ahornsiroop
– 1 el kokosolie
– snufje zout

Vulling Zet een pannetje op met de ahornsiroop en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de bevroren frambozen en vanille toe. Laat dit 15 minuten zachtjes koken zodat het indikt. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast. Het liefst tot het echt helemaal koud is. Tip: maak het een dag van tevoren.

Bodem Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng met je handen alle ingrediënten voor de bodem tot één bal. Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan. Bak 12 minuten in de oven. Laat het even afkoelen.

Kruimels Meng alle ingrediënten met je handen tot een kruimelig geheel.

Verdeel de framboosvulling over de bodem. Verdeel daar de kruimels over. Zet nog 20 minuten in de oven tot de topping licht verkleurd.

Laat de repen goed afkoelen voor je het gaat snijden. Snij in stukken van 4 bij 4 cm.

Enjoy!

(in de koelkast kan je de repen een week bewaren).

 

 

 

No Comments

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username