Granaatappelsmoothie met limoen

Allereerst bedankt voor al jullie leuke reacties op de blog de laatste weken! Dat doet me goed. Ik heb weinig gepost maar zag wel dat er veel nieuwe bezoekers langs kwamen, tof! Dat motiveert om ook weer even wat gezonde recepten met jullie te delen de komende weken. Ik moet eerlijk zeggen: het eten in het Olympisch dorp was niet best. Sowieso is het Braziliaanse menu heel veel vlees, koolhydraten en weinig groentes. Gelukkig is het fruit daar wel super lekker, zoals van die grote maracuja’s (passievrucht) en verse vijgen..jum! Uiteraard heb ik na Rio ook wel even gezondigd, traditioneel met een patatje met de familie haha. Maar met nog een paar wedstrijden te gaan is het nu weer tijd voor gezond!

IMG_2198Deze granaatappelsmoothie is mager door de kwark en vol van smaak door de granaatappelpitjes. Heel gezond door alle goede voedingsstoffen en vezels, waardoor je je lang verzadigd voelt. Granaatappels zijn een bron van kalium, vitamine C en een grote hoeveelheid van stoffen die goed zijn voor je immuunsysteem. Fijn na een hectische periode dus!

Granaatappelsmoothie met kwark en limoen

Ingrediënten

 • 1 handvol  aardbeien
 • 2 granaatappels
 • ½ limoen
 • 250 ml magere kwark
 • ½ eetlepel honing (of andere zoetstof naar smaak)

Snij de granaatappels in vieren. Druk de pitjes uit de partjes in een kom met water. Haal de granaatappelpitjes uit het water en doe ze in de blender. Knijp het sap uit de limoen boven de blender. Voeg overige ingrediënten toe en mix tot alles goed gemengd is.

Een granaatappel pellen blijft een klus, hier lees je hoe je dat goed kan doen!

Schermafbeelding 2016-08-30 om 09.41.03

5 Comments
 • Aldoluciano

  30/08/2016 at 22:32 Beantwoorden

  Which you have an option on English

 • vanja

  30/08/2016 at 23:35 Beantwoorden

  verse vijgen zijn altijd lekker, als we in italie zijn plukken we die altijd onderweg ALS ER DAN maar EEN BOOM STAAT langs de weg

 • Daphne

  31/08/2016 at 09:57 Beantwoorden

  Super leuk dat je weer een recept hebt gepost, Dafne! Ik heb een tip voor je: je kunt supersnel de pitjes uit een granaatappel halen zonder al dat gedoe onder water. Snij de granaatappel gewoon doormidden, hou een helft in je hand met de pitjes naar beneden boven een bakje (of de blender) en slag op de schilkant met een lepel. Voilà, de pitjes regenen er zo uit. Op Youtube kun je Nigella Lawson dat zien doen. Super handig & snel!

 • Martijn

  31/08/2016 at 11:39 Beantwoorden

  Hee Dafne, het water loopt me in de mond, als ik nu ook nog een blender had, was ik op weg naar de groente en fruitafdeling !

 • Peter Aarts

  31/08/2016 at 18:05 Beantwoorden

  Toevallig heeft mijn vrouw gisteren een smoothie mixer aangeschaft. Ik ga ze meteen verrassen met de granaatappelsmoothie.

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username