Zoete aardappel toast

Terwijl Dafne geniet van haar laatste daagjes vakantie (ze toert op dit moment door Azië met Nick), wil ik graag deze nieuwe ontbijttrend met jullie delen: toast van zoete aardappel! Dafne zag het idee voorbij komen op Instagram en we hebben het voor haar vakantie even uitgeprobeerd (zoals je aan de foto ziet was het toen nog lekker nazomer..). In plaats van je boterham stop je gewoon een dun plakje zoete aardappel in je broodrooster: ideaal! We hadden een hele kist mooie paarse, oranje en gele zoete aardappels gekregen. Zoete aardappel zit boordevol gezonde vezels, anti-oxidanten en vitamine C. Een goed begin van je dag dus..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoete aardappel toast met guacemole

Ingrediënten (2 personen)

 • 3 gekleurde zoete aardappels (Discovered)
 • 1 avocado
 • 1 tomaat
 • 1 limoen
 • Zout en peper

Was de zoete aardappel en snij in dunne plakken over de lengte. Roaster deze in een broodrooster (niet te hoge temperatuur) tot ze een beetje gaan verkleuren en opbollen. Prak de avocado en snij de tomaat in stukje. Meng dit door elkaar met het sap van een halve limoen en wat zout en peper.

Je kan de zoete aardappel toast ook beleggen met:

 • Plakjes avocado, zalm en een eitje.
 • Pindakaas en banaan
 • Humus en alfalfa
 • Pesto en tomaatjes

We zijn benieuwd naar jullie creaties, leuk als jullie die op Instagram met ons delen!

 

 

No Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username