Choco-havermout balletjes

Wow! Wat was dit een fantastische afsluiter van mijn reeks Diamond League wedstrijden: de 100 meter winnen, met een Nederlands Record (10.92sec.) in een vol Olympisch Stadion in Londen. Een betere terugkeer op deze bijzondere plek kon ik me niet wensen, en nu als sprintster in plaats van meerkampster. Dit was de eerste DL wedstrijd waarin ik mezelf eerst moest kwalificeren voor ik überhaupt mee mocht doen met de finale. Als ik in ieder geval die finale maar haal dacht ik nog 😉 Ik liep in de tweede kwalificatie en won hem met 10.99, net als Engelse publiekslieveling Dina Asher Smith in de andere serie. Dat werkt natuurlijk extra motiverend voor de finale! Opnieuw was mijn start niet fantastisch, maar ik merk wel dat ik steeds dichterbij de andere meiden kom. Gelukkig weet ik dat ik in het tweede gedeelte veel kan goedmaken…en dat lukte!

Na zo’n wedstrijd vind ik niets fijner dan lekker thuis te ontladen en te ontspannen. Met deze snack op de bank gaat dat wel goed komen 😉

Deze balletjes zijn echte energiebommetjes boordevol gezonde ingrediënten. En het fijne is dat ze ook nog eens in een handomdraai (letterlijk) klaar zijn, je hoeft namelijk niets te bakken/koken. Dafne likes...dus.

Ingrediënten (ongeveer 12 balletjes)

– 100 gram havermout
– 2 eetlepels pindakaas
– beetje honing
– handje gedroogde cranberry’s (voor een portie Vit C.!)
– handje cacaonibs (of stukjes pure chocolade)
– eetlepel kokos/sesamzaadjes
– 1 banaan

Meng alle ingrediënten in een kom (met je handen of een lepel). Draai balletjes, ongeveer zo groot als een pingpongbal en rol deze door de kokos en/of sesamzaad. Je kan de balletjes bewaren in de koelkast. Echt super easy dus en fijn als tussendoortje (voor of na het sporten). Ook leuk om met kinderen te maken, ideaal als gezonde snack voor in hun lunchtrommel.

>>Je kan er ook mueslirepen van maken, dan kneed je ze gewoon in een andere vorm!

DSC_0425 balletjes boven

 

13 Comments
 • Freya muller

  26/07/2015 at 21:53 Beantwoorden

  Die havermout balletjes ga ik zeker uitproberen. Gefeliciteerd met je fantastisch prestatie, ik ben zo trots op je. Ik ben na 18 jaar weer aan atletiek gaan doen, je bent een mooie inspiratie, al richt ik me wel op de werpnummers., maar de energie die je geeft, breng je wel bij mij over. Ik blijf je volgen, heel veel succes. Groetjes Freya

  • Dafne Schippers

   27/07/2015 at 11:11 Beantwoorden

   Bedankt voor je berichtje Freya, en leuk om te lezen dat je weer aan atletiek bent begonnen! Heel veel succes met de werpnummers!

   Groeten Dafne

 • Liesbeth

  26/07/2015 at 22:49 Beantwoorden

  Hallo, ziet er lekker uit! Maar wat zou je in plaats van pindakaas kunnen gebruiken? Mijn man is namelijk is allergisch voor pinda’s. Maar je hebt wel iets ‘plakkerigs’ nodig bij dit recept. Tahin misschien?
  Ik ben benieuwd naar jullie suggesties!
  groet, Liesbeth

  • Dafne Schippers

   27/07/2015 at 11:10 Beantwoorden

   Beste Liesbeth,

   Je hebt inderdaad wel iets nodig dat de ingrediënten aan elkaar plakt. Je hebt volgens mij ook amandelpasta, dat zou je kunnen proberen. Tahin kan denk ik ook maar dan zou ik ook iets meer banaan gebruiken.

   Groeten Dafne

  • Ilona

   13/09/2015 at 20:51 Beantwoorden

   Hallo Liesbeth, je kunt dergelijke balletjes ook maken van medjoul dadels, cashewnoten, cacaopoeder en een beetje vanille-aroma. Medjoul dadels ontpitten, in stukjes snijden en een minuutje koken met een beetje water en vanille-aroma. Dit pureren en mengen met gehakte cashewnoten en flink wat cacaopoeder. Balletjes maken en die nog even door cacaopoeder rollen zodat ze niet meer plakken. Ontzettend lekker! Boordevol energie (dadels) en ijzer (cashewnoten). Groet, Ilona

   • Dafne Schippers

    03/10/2015 at 15:47 Beantwoorden

    Bedankt voor deze (lekkere) aanvulling Ilona! Groetjes Sanne en Dafne

 • Erik-Jan

  27/07/2015 at 00:27 Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je geweldige prestatie tijdens de Diamond League!
  Aftellen naar het WK… Succes met de voorbereidingen.
  Lekker die choco balletjes en snel klaar… in 10.75 sec. ?

  • Dafne Schippers

   27/07/2015 at 11:08 Beantwoorden

   Bedankt Erik-Jan! En dat doe je snel haha, 10.75 klinkt goed! Groeten Dafne

 • […] Snack-recept van het foodblog van Dafne Schippers […]

 • […] voor het Olympisch Stadion van Sanne. Twee favorieten van de blog stonden op het menu: courgetti en choco-havermoutballetjes. Ik heb kinderen nog nooit zo zien smullen van een courgette ? Het was koud en winderig maar qua […]

 • Suzanne

  07/09/2015 at 10:11 Beantwoorden

  ten eerste van harte gefeliciteerd met je fantastische prestaties op het WK! Ik heb er echt enorm van genoten. Geniet van alles wat nog komen gaat. Je hebt het meer dan verdient.
  Afgelopen weekend de havermout balletjes gemaakt en die waren een groot succes! Een heerlijk maar verantwoorde snack. Super leuk deze food blog van jou en je zus. Ga zo door. Succes komend weekend en een fijne vakantie alvast!! Wordt geen Jamaica denk ik? 😉

  • Dafne Schippers

   03/10/2015 at 15:49 Beantwoorden

   Bedankt voor het compliment Suzanne! Leuk dat je de balletjes al geprobeerd hebt. Zijn lekker hè! Groetjes Dafne en Sanne

 • Anouk

  03/05/2016 at 14:16 Beantwoorden

  hallo Dafne. ik volg jou al best lang op instagram en zie wel eens van dit soort lekkere hapjes voorbij komen! het zag er allemaal zo lekker uit dat ik maar eens ging kijken. ik zag daarnet deze en ik ga deze zeker maken! ze zien er zo lekker en gezond uit. ik had trouwens ook nog een vraagje in de klas hebben wij een wall of fame (ik zit in groep 7) en wij hebben heel veel handtekeningen van bekende mensen van tv of van een sport. ik wil jou heel graag op de muur maar sinds dat je wereld kampioen bent lukt het niet meer om je te bereiken. maar misschien dat je dit wel leest. wat is je e-mail want dan kan mijn meester jou een mailtje sturen, is dat gewoon de e-mail die hier bij contact staat of is het een andere? ik zou het super leuk vinden als je reageert!!! groetjes Anouk een supergrote fan!!!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username