Bananenbrood

Oké, deze keer een iets smakelijkere foto dan gisteren ;). Normaal plaatst Dafne vooral veel (letterlijk) mooi-weer-plaatjes maar ze wilde ook wel eens een inkijkje geven in de wat minder rooskleurige kant van de topsport. Tijdens de intensieve trainingen op Tenerife gaat ze letterlijk tot het gaatje en daarbij gaat het soms lichamelijk mis. Maar diep gaan hoort nou eenmaal ook bij topsport!

Maar over op smakelijkere zaken. Dafne liet me een paar weken geleden dit zelfgebakken bananenbrood proeven en ik was direct verkocht. Je kan de plakken zelfs invriezen en onderweg (naar werk of sport) opeten..

eba13b8b9b0d7e523db485d970085796

Bananenbrood

Ingrediënten

 • 300 gram boekweitmeel (of amandelmeel)
 • 3 tl bakpoeder
 • 1,5 tl kaneel of speculaaskruiden
 • 5 bananen
 • handje rozijnen
 • handje walnoten
 • 5 grote lepels appelmoes
 • 5 eieren
 • 2 tl vanillepoeder
 • kokosvet om de vorm in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar met een garde. Roer tot het een glad beslag is. Vet de cakevorm in. Giet het mengsel in de vorm en zet ongeveer 50 minuten in de oven.

Het brood is super lekker met (suikervrije)jam.

IMG_2512

 

1 Comment
 • mr ron middelkoop

  18/01/2016 at 04:46 Beantwoorden

  Zon vrouw zoek ik die bananenbrood voor mij bakt mmmmmm………,
  Zonder gekheid dafne doe je nog mee aan 60 meter indoor nk in apeldoorn?
  Of blijf je trainen bv in usa voor ek en wk indoor?

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username