Brunchbowl met avocado & Hollandse garnalen

Byebye winter, hello spring! We hebben echt wel genoten van een weekje échte winter met natuurijs en schaatsen. Maar de laatste dagen kan je de lente bijna ruiken. Alsof je met het zonnetje op je gezicht na een paar maanden ontwaakt en beseft: o ja, dit hebben we zo gemist. Met het voorjaar komt ook weer de zin om lekker buiten te gaan sporten. Dafne ruilt binnenkort het indoorseizoen in voor het outdoorseizoen (toch wel haar favoriet!) en ook ik heb (ondanks een babybuik van 6 maanden) weer veel meer zin om buiten te bewegen (fietsen, lopen en bootcamp). Een tip van ons: ga niet gelijk volle bak als je in de winter rustig aan hebt gedaan. Wil je beginnen met hardlopen? Kijk dan eens naar dit schema van Dafne voor een rustige opbouw.

Bij het begin van de lente hoort ook Pasen. Ik ben vorige week aan de slag gegaan en heb een heerlijke Dafnelikes Paasbrunch gemaakt. Vandaag deel 1: een brunchbowl met avocado en Hollandse garnalen. Een klassieke combi: avocado en Hollandse garnaaltjes. En niet voor niets! Samen met een frisse salade en citroen heb je een heerlijke lichte salade voor de Paasbrunch.

Brunchbowl met avocado & Hollandse garnalen

Ingrediënten (4 personen)

 • 150 gram jonge bladsla
 • 1 avocado
 • 250 gram cherrytomaten
 • 200 gram Hollandse garnalen
 • 40 gram alfalfa
 • 2 eieren
 • 2 el mayonaise
 • ½ citroen
 • peper en zout

Bereiding

Mix voor de dressing de mayonaise met het sap van een halve citroen en een snufje zout en peper.

Snij de avocado in blokjes, de tomaten door de helft en kook de eieren.

Doe de sla in een kom en verdeel er de tomaat, avocado, alfalfa en garnaaltjes over. Maak af met een eitje. Strooi er wat zout en peper over. Voeg naar smaak dressing toe (deze kan je apart serveren).

 

 

No Comments

Post a Comment

  • tag jouw favoriete persoon die gek is op lekker eten
  • Beautiful Sri Lanka wanderlust srilanka travel sigiryarock
  • Love the fresh fruit veggies over here srilanka freshfruits
  • PERENTAARTJE Comfortfood binnen een half uurtje klaar! Check het
  • Free time quality time met familie sporten lekker
  • Ideetje voor vanavond? Thaise kokossoep met groene asperges uit het
  • Verse pastasaus Tip voor vanavond grill een bakplaat vol verse
  • Bij ons in de familie gaat er bijna geen feestje