Parelcouscous salade

Gisteravond hebben we weer gezellig met het gezin gegeten en stond dit keer het recept op tafel waarmee de eerste ideeën voor de blog op tafel kwamen: de parelcouscous salade. Om eerlijk te zijn is het resultaat elke keer weer net wat anders en gooi ik er in waar ik op dat moment zin in heb, dat maakt dit gerecht zo ideaal. In kleine bakjes zet ik er ook nog wat extra ingrediënten bij (zo wil mijn zus de salade graag met dressing, mijn vader eet er een kippetje bij en ik heb liever geitenkaas..). Ideaal recept dus voor het weekend als je met restjes uit de koelkast wil koken. Deze parelcouscous is o.a. met bietjes (vandaar de roze kleur), appel en feta…

Parelcouscous wordt veel gegeten in het Midden-Oosten en is een iets grotere variant van de gewone couscous, een mooie ronde korrel. Ik vind het persoonlijk ook iets minder droog smaken. Ook dit is weer zo’n maaltijd die je heel lekker de volgende dag als lunch kan eten. Een lekkere grote bak maken dus!

DSC_0245

Parelcouscous salade

Ingrediënten (4 personen)
– 300 gram parelcouscous (te koop bij grotere supermarkt of Arabische winkel)
– 1 appel
– 1 granaatappel
– 2 gekookte bieten
– Feta (of geitenkaas)
– Half groentebouillonblokje
– Teentje knoflook
– Bosje lenteui
– Zakje snijbiet (sla)
– Peterselie en/of munt
– Evt. dressing van lepel olijfolie, beetje citroensap en snufje komijn

Kook de parelcouscous in ruim kokend water met het bouillonblokje 12-14 minuten. Snij ondertussen de appel, biet en lenteui in stukjes. Verwijder de pitjes uit de granaatappel (daar zijn allemaal trucjes voor met een pollepel maar ik snij hem gewoon doormidden en druk ze er per ‘kamertje’ uit). Bak de lenteui kort met de knoflook. Als de couscous klaar is laat je het een beetje afkoelen. Vervolgens meng je de groenten en fruit erdoor en strooi je er wat kaas en kruiden over.

>> Wist je dat granaatappel een supergezonde vrucht is? Het zijn allemaal kleine vruchtjes met een eigen zaadje. Deze zitten boordevol vitamine C en polyfenolen, dat zijn antioxidanten die je beschermen tegen allerlei ziektes.

DSC_0268

En een variant zonder de bietjes!

1 Comment

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username