WK atletiek in Peking

De spanning stijgt! Het WK is vandaag echt begonnen en morgen komt Dafne in actie tijdens de series van de 100 meter sprint (check het hele schema hier). Voor ons in Nederland wordt het vroeg opstaan, het begint namelijk om 6 uur ’s ochtends. Ik heb al even gekeken en ze loopt in de 5e serie. Van die serie heeft ze dit seizoen de beste tijd staan (10.92sec) samen met Jasmine Todd uit de USA. Dafne liet weten dat ze vandaag al lekker sfeer aan het proeven was in het stadion en ze heeft de Nederlandse dames op de meerkamp toegejuicht!

En wat een fijn vooruitzicht komende week: bijna elke dag komt Dafne in actie op het WK en gaan we natuurlijk kijken met de familie. Mijn ouders en broer in het stadion (geluksvogels) en wij hier met de rest van de familie voor de buis. En deze week staat er een lekkere Massaman curry op het menu..

goed

Een aantal jaar geleden heb ik (Sanne) zelf door Azië gereisd en sindsdien ben ik helemaal gek op curry’s! Mijn favoriet was de Massaman curry, deze wordt vaak gegeten met rundvlees, aardappels en pinda’s. Thuis ben ik het gelijk zelf gaan maken en onderstaande variant met zoete aardappel en geroosterde cashewnoten is erg lekker!

Massaman curry (2-4 personen)

Ingrediënten
Massaman curry paste (te koop bij de toko of grotere supermarkt)
–  Halve ui
– Handje geroosterde cashewnoten
– 2 of 3 zoete aardappels in kleine blokjes
– 1 limoen
– 2 teentjes knoflook
– bakje kastanje champignons
– Blik kokosmelk
– Rode peper (naar smaak)
– Bakje taugé

Snij de kip en zoete aardappel in blokjes en de champignons in plakjes. Snipper de ui en snij dunne plakjes van de rode peper. Kook de rijst ondertussen volgens de verpakking. Bak de kip in een koekenpan in een eetlepel (wok)olie en zet apart. Bak ook de champignons en kook de zoete aardappel 5 minuten voor. Bak de ui, knoflook en  curry pasta 2min. in een beetje olie in een wokpan.Voeg vervolgens de kokosmelk, kip, zoete aardappel en champignons toe aan de curry. Roer het goed door en breng aan de kook, voeg eventueel wat water toe. Bak even kort de cashewnoten. Blus de taugé af met wat kokend water. Als het curry een paar minuten heeft gekookt is het klaar. Maak de curry af met de taugé, cashewnoten en de rode peper. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

>>Dit gerecht is ook vegetarisch erg lekker, je kan de kip weglaten of vervangen door tofu.

 

 

Tags:
6 Comments
 • Max

  26/08/2015 at 21:43 Beantwoorden

  Is het ook mogelijk om een printknop toe te voegen aan de recepten? dat zou erg prettig zijn 😉
  Als vast bedankt voor de moeite.

 • Marian

  28/08/2015 at 15:13 Beantwoorden

  Hoi Dafne, je hebt het gewoon gedaan, geweldig! GOUD. Wat een race wat maakte jij het spannend!!! Ik heb genoten…….Van Harte Gefeliciteerd
  Groetjes Marian

 • Jan

  28/08/2015 at 17:59 Beantwoorden

  Werkelijk super smakelijk deze Massaman Curry.
  We gaan het gerecht ter ere van de overwinning van Dafne met goud en zilver in Peking vanavond weer maken voor alle gasten in het hotel!
  Dat gaat gevierd worden!!
  Drie werf hoera voor Dafne!!!

 • Jan

  28/08/2015 at 18:06 Beantwoorden

  Wie weet loopt Dafne wel zo hard omdat ze voor haar gevoel achterna gezeten wordt door die Massaman haha?
  Maar daar moet wel eerst keihard voor getraind worden voor dit soort snelheden net boven de 21 seconden zodat je zo’n snelle Jamaicaan achter je kan laten.
  Ik vind het werkelijk een ongekende prestatie.
  Petje af hoor?

 • NJ-Cook4You

  29/09/2015 at 22:30 Beantwoorden

  Lekker recept, makkelijk te maken denk dat ik er wat kippendijen door zou doen. Maarja ieder z’n smaak. Bedankt.

  Groeten NJ

  • Dafne Schippers

   03/10/2015 at 15:40 Beantwoorden

   Graag gedaan en eet smakelijk! Groetjes Dafne en Sanne

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username