Rainbow quinoa salade

9304 kilometer, dat is de afstand tussen Dafne en mij op dit moment. Ik (Sanne) in Utrecht en zij in Tokio voor een trainingsweek. Zoals je misschien wel op FB hebt gezien traint ze niet alleen de sprint maar ook haar Japanse schrift haha. Ondanks de afstand gaan we de komende weken gewoon door met receptjes op de blog. Via WhatsApp blijven we lekker brainstormen. En wie weet komt Dafne met wat inspiratie voor lekker Aziatisch eten terug :). Vandaag heb ik deze lichte Rainbow quinoa salade gemaakt, mét een Aziatisch tintje..

P.s. Ik bekijk het WK dus helaas niet in het stadion in Peking maar vanaf de bank. En omdat ik altijd aan het klooien ben met Dafne’s wedstrijden en het tijdsverschil, heb ik een schemaatje gemaakt van het WK in Peking. Wellicht voor jullie ook handig!

Schermafbeelding 2015-08-11 om 09.54.28
We zijn altijd op zoek naar receptjes die goed combineren met (veel) sporten en zowel voedzaam als heel lekker zijn. Ik ben zelf geen topsporter, maar doe wel 2 á 3 keer per week aan voetbal en bootcamp. Voor het sporten vind ik het, net als Dafne, fijn niet te zwaar te eten. Een quinoa salade is op zo’n moment ideaal en je krijgt er veel energie van! Maar het is ook een mooi gerechtje om als side dish op tafel te zetten als je Aziatisch kookt. Deze variant is met de mooie gekleurde groenten namelijk ook nog leuk om naar te kijken.. en met een Aziatische dressing om toch een beetje in de sfeer te blijven.

Rainbow Quinoa salade met Aziatische dressing

Ingrediënten (2 personen)

 •  3 tot 5 wortels in reepjes (of een zakje wortel julienne)
 • 100 gram quinoa (rode of witte)
 • Kwart rode kool in dunne reepjes
 • Handje amandelen
 • Handje sojaboontjes
 • Handje kiemen (ik heb preikiemen gebruikt)
 • 1 eetlepel sesamzaadjes

Dressing

 • 3 eetlepels (rijst)olie
 • 1 tl honing
 • 1 theelepel sojasaus
 • 1 theelepel sesam olie
 • Zout en peper

Kook de quinoa 13 minuten in een pan met water. Giet deze af. Snij de wortel en rode kool in dunne reepjes. Meng de quinoa met de kool, kiemen, boontjes, wortel en sesamzaadjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel deze over de salade. Het is het lekkerst om de salade direct te eten maar je kan het ook een dag bewaren.

>>Quinoa is heel voedzaam en bevat veel vitamines, mineralen en eiwitten. En het is ook nog eens glutenvrij!

DSC_0615

3 Comments
 • Ellen Verdellen

  22/08/2015 at 11:42 Beantwoorden

  Hi Daphne

  Nog een lekker receptje. Broccoli met cocos kerriesaus

  Cocos cream(toko) met massala kerrie 1,5-2 thlepels, ketoember 1 thlepel, gember 1 thlepel, scheut ketjap, sambal en sap van een limoen. Voor over de gekookte broccoli.
  Seveer het meestal met rijst en kipfilet die ik vaak ‘paneer’ met sesamzaadjes (goede bron voor calcium voor de spieren)

  Groetjes Ellen

 • […] en morgen komt Dafne in actie tijdens de series van de 100 meter sprint (check het hele schema hier). Voor ons in Nederland wordt het vroeg opstaan, het begint namelijk om 6 uur ’s ochtends. […]

 • Joke

  03/11/2015 at 07:37 Beantwoorden

  Leuk blog. Geniet er van.

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username