Krachtgranola

Over een weekje mag Dafne weer! En ik kan volmondig zeggen: ze staat te trappelen. Na een paar succesvolle trainingsstages is ze helemaal klaar voor het echte werk. Te beginnen met de 60meter indoor in Karlsruhe op 6 februari. De wedstrijd is live te zien op Eurosport 1. En nóg een kijktip deze week: op 4 februari wordt Holland Sport met Dafne uitgezonden (21.10u). Wilfried de Jong kwam langs op Tenerife en had een bijzonder interview met Dafne over haar weg naar de perfecte sprint! En dat daar een hoop gesleutel bij komt kijken bewijst deze foto nog maar eens 😉

e7d180ae08266a324f2abcd829208298Er was dit weekend ook nog tijd om te bakken. Oké, heel eerlijk: ik was van plan om stevige speltrepen te maken. Dat leek goed te lukken tot ik met mijn mes plakjes wilde gaan snijden. Het brokkelde volledig uit elkaar! Toch te weinig kokosolie toegevoegd ben ik bang. Gelukkig doen deze mislukte repen heel goed dienst als een gezonde granola mix. Het smaakt super! De repen houden jullie nog tegoed 😉

Granola close

Deze granola is ideaal voor in de yoghurt als stevig ontbijtje. Het zit boordevol goede koolhydraten en proteïnen. Daarmee kan je er wel even tegenaan!

Krachgranola

Ingrediënten

280 gram speltvlokken
2 eetlepels honing
3 eetlepels kokosolie
2 eetlepels pindakaas
Handje cranberry’s
Eetlepel gemalen kokos
3 eetlepels gehakte dadels
Handje pompoenpitten

Verhit de oven voor op 180 graden. Leg een stuk bakpapier in een bakblik. Laat de honing, kokosolie en pindakaas smelten in een pannetje op laag vuur. Meng ondertussen alle droge ingrediënten door elkaar. Roer alles door elkaar en verdeel over het bakblik. Voor repen moet je het goed aandrukken, dat was mij dus niet gelukt. Als granola kan je het losjes verdelen. Ze het 15 minuten in de oven.

De granol is een week houdbaar in een luchtdichte trommel/pot.

Granola yoghurt close

2 Comments
 • Lia Donkersteeg

  31/01/2016 at 22:30 Beantwoorden

  Beste Dafne, ik volg je heb respect voor je, je bent een topper

 • Lisa

  29/08/2016 at 22:34 Beantwoorden

  Hi Sanne, superleuk recept, ziet er enorm lekker uit! Wil het zelf ook gaan maken, maar vroeg me af voor hoeveel porties dit ongeveer is?
  Groetjes, Lisa

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username