Zilver in Rio

Onze excuses voor de radiostilte op de blog! Maar afgelopen periode is zo hectisch geweest dat Dafne en ik geen gaatje vonden om te schrijven. Maar we zijn er weer! De familie is zondag thuis gekomen en Dafne landt vandaag op Schiphol. En dan kan de gekte in Nederland beginnen. De Olympische sporters rijden na hun landing gelijk door naar de RAI in Amsterdam waar de huldiging plaatsvindt. Daarna zit ze in het programma van Humberto Tan (die heeft moves, hebben we in het Holland Heineken House gezien!!). En morgen staat een bezoekje aan de Koning op het programma. Best wel heel bijzonder!

Ik vind dat ze het dubbel en dwars heeft verdiend om nu echt even te kunnen genieten van haar zilveren plak. Het was een ongelofelijke rollercoaster in Rio voor ons als familie, maar voor Dafne helemaal. Wij hebben als geen ander meegemaakt hoe ontzettend hard Dafne heeft getraind in aanloop naar dit toernooi. Ze wilde zó graag, was zó gretig. Het is dan ook niet gemakkelijk om te zien dat ze er voor haar eigen gevoel niet alles uit heeft gehaald wat er in zit. Aan de andere kant komt gelukkig nu ook bij haar het besef dat haar zilveren medaille een absolute wereldprestatie is! En dat nadat ze pas een jaar echt voor de sprint gekozen heeft. Wij zijn dan ook ongelofelijk trots op haar! We hebben het al flink gevierd in het Holland Heineken House vorige week, wat een heerlijke ontlading was dat voor iedereen. Vanmiddag kunnen we het nog een keer stilletjes over doen. Hierbij nog een aantal kiekjes uit Rio, 1,5 week die we niet snel zullen vergeten..

IMG_4946IMG_4945IMG_4943IMG_49447IMG_4939 IMG_4940 IMG_4941 IMG_4942IMG_4948

7 Comments
 • Moniek

  23/08/2016 at 22:11 Beantwoorden

  Leuk om de Blog te lezen, geniet van je topprestatie Dafne! We hebben je met veel plezier en trots aangemoedigd vanaf de tribune in Rio en onze 3 kids vanaf de bank voor de tv! Veel succes de komende wedstrijden in Zurich en Brussel! Groetjes, Ruud en Moniek uit Utrecht.

 • bob

  24/08/2016 at 01:39 Beantwoorden

  Thanks for the update and congratulations from Scotland to you all for a wonderful performance. My friend Philippa & I are both huge fans – well done & great pictures !

 • Karina

  24/08/2016 at 11:43 Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd, je mag echt trots zijn op deze prestatie.
  TOP!!

 • Christa

  26/08/2016 at 02:14 Beantwoorden

  Gefeliciteerd! En dankjewel voor het kijkplezier en je harde werk <3

 • Adam Fudala

  28/08/2016 at 12:17 Beantwoorden

  Beste Dafne, gefeliciteerd met je prestaties, waar kan ik je in actie zien? (Tv, Internet )

 • HeyHuey USA

  29/08/2016 at 00:45 Beantwoorden

  Tough lean at the finish in the 200. Glad you weren’t hurt. While the other runners in that race were hustling to get a flag to put around their shoulders for photo-ops you were busy slamming your shoes on the turf for coming in second. I very much admire your fire and you’ll be back on top of that podium in 2020.

 • Cristina Pineda

  29/08/2016 at 03:12 Beantwoorden

  It has been such a great pleasure to watch you do such an amazing job in the Olympics and beyond. The photos are amazing. Loving the party with Nicky. I met you at the World Indoors in Portland, and gave you a small painting that my boyfriend Matt Holton did of you. I hope you have enjoyed the artwork a fraction of how much we have enjoyed watching you perform!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username