Trainen met Dafne

Binnen een paar minuten was de inschrijving al vol: de clinic van Dafne en haar trainer Bart aan kinderen van 8 tot 12 jaar. Zaterdag was het zover: op de atletiekbaan van Hellas in Utrecht kwamen 200 kinderen samen voor een hardlooptraining van hun grote voorbeeld. Met grote ogen volgen de kinderen de bewegingen die Dafne voordoet: een warming-up, oefenen met de start, de estafette en natuurlijk de 200 meter. Ook mogen ze Dafne vragen stellen. Zo vertelt Dafne dat ze zelf begon met atletiek toen ze 9 was, en nu 15 jaar later behoort ze tot de wereldtop. Het geheim? Hard trainen natuurlijk maar ook vooral blijven doen wat je leuk vindt! Alleen dan hou je het zo lang vol.

AR2I0905Het blijft ook voor ons als familie heel bijzonder om te zien hoe Dafne de liefde voor atletiek aanwakkert bij kinderen. Ze willen allemaal de nieuwe Dafne Schippers of Usain Bolt worden. Atletiekverenigingen hebben zelfs wachtlijsten! Om met mijn moeders woorden te spreken: ‘Deze sport heeft zijn helden nodig’. Mooi om te zien hoe Dafne ook geniet van het omgaan met kinderen. Ze is niet voor niets ooit begonnen aan de lerarenopleiding. Speciaal voor de jongste fans heeft Dafne een lekker gerechtje verzonnen: minihamburgers van zoete aardappel. Een lekkere en gezonde hap voor na je (hardloop)training!

Lees verder voor mooie foto’s van de clinic en het recept..

DSC_1806

Minihamburger met zoete aardappel

Ingrediënten (ongeveer 8 burgers)

 • 2 zoete aardappels
 • 150 gram oranje linzen (gespleten)
 • 1 rode ui
 • 1 avocado
 • paar takjes platte peterselie
 • 2 tl gemalen komijn
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 ei
 • 2 el bloem
 • 8 kleine bolletjes

Evt. (yoghurt)mayonaise naar smaak.

Kook de linzen beetgaar in 10-15 minuten. Laat ze linzen uitlekken. Kook de zoete aardappel beetgaar en laat afkoelen. Rasp de zoete aardappel grof. Meng de linzen, de zoete aardappel met de peterselie, komijn, paprikapoeder, ei en bloem. Voeg extra bloem toe als het te plakkerig blijft. Maak kleine burgers van het mengsel. Snij de ui in halve ringen en de avocado in plakjes. Bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Bak ondertussen ook de ui in een eetlepel olijfolie. Beleg het bolletje met de burger, de ui en avocado. Eet smakelijk!

AR2I1566

AR2I0423AR2I1416

AR2I1063AR2I1330

AR2I1194

AR2I0790

Met dank aan NR Presents voor de mooie foto’s!

7 Comments
 • Armando Franco

  06/09/2016 at 20:21 Beantwoorden

  😀 Lo máximo 🙂 llevándoles alegría a los niños, felicitaciones Dafne sigue así.

 • Mohammed Zemouri

  06/09/2016 at 22:21 Beantwoorden

  Mooi om te zien ! Prachtige inspirator voor de jeugd !!

 • Andres Mauricio Lopez Castillo

  07/09/2016 at 08:46 Beantwoorden

  Excelente te admiro! Dafne

 • vanja

  07/09/2016 at 10:33 Beantwoorden

  jong geleerd van Schippers is oud gedaan!

 • Karina

  07/09/2016 at 12:20 Beantwoorden

  Fantastisch om die kleintjes vol bewondering en aandacht te zien kijken naar hun heldin.
  Geen wonder natuurlijk want je bent een inspiratie voor vele.
  Wat mij ook inspireert is dit lekkere recept, goed uitgekiende en vooral gezonde combi van lekkere producten, yummie.

 • Paul van Brakel

  11/09/2016 at 15:13 Beantwoorden

  Hoi Sanne;
  Hoezo “jongste jeugd”…?
  Als oude vegetariër vind ik dit ook een prima recept: ziet er mooi en smakelijk uit.

  • Sanne Schippers

   18/09/2016 at 10:29 Beantwoorden

   Bedankt Paul, zeker ook geschikt voor oudere vegetariërs 😉

   Groeten Sanne en Dafne

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username