Chia pudding met mango

Deze stond al een tijdje op mijn lijst om een keer uit te proberen: chia pudding. Op social media zie je bij andere foodbloggers de mooiste creaties voorbij komen van deze pudding met vers fruit en nootjes. Chiazaad komt uit Midden-Amerika en is de laatste jaren ook steeds populairder aan het worden in Europa. Nu ben ik er niet zo van om alles gelijk superfood te noemen, maar één of twee schepjes chiazaad zorgt er in ieder geval voor dat je een flinke portie vezels, anti-oxidanten, eiwitten en omega-3 binnen krijgt. Een fijn herstel maaltje na het sporten of als afwisseling op je normale ontbijt. Je kan het gemakkelijk een avond van tevoren in de koelkast zetten, zodat je ’s ochtend niet meer na hoeft te denken.

Het was voor het eerst dat ik deze combinatie probeerde en dat viel niet tegen. De smaak is erg goed maar mijn pudding bleef alleen wel een beetje dun. Ik heb in onderstaand recept dan ook iets minder kokosdrink gebruikt. Mochten jullie nog andere tips hebben voor een dikkere pudding dan hoor ik het graag!

Chia pudding met mango

Ingrediënten

 • 200 ml kokosdrink
 • 2 eetlepels chiazaad
 • 100 gram mango (ik heb blokjes uit de vriezer gebruikt)
 • 1 tl vanille extract
 • toppings naar smaak (amandelen, geraspte kokos, pure chocola, blauwe bessen).

Maal de mango met een kopje water in de blender. Vul een glas met een paar eetlepels van dit mengsel. Roer de chiazaad door de kokosdrink en voeg de vanille toe. Giet dat op de mango in het glas. Zet een nachtje in de koelkast. Naar smaak kan je nog toppings toevoegen zoals: gemalen kokos, blauwe bessen, pure chocola, amandelen.

Tip: je kan de pudding nog wat zoeter maker door er een eetlepel honing door te mengen voor je het in de koelkast zet.

 

1 Comment
 • Laura

  28/02/2017 at 16:05 Beantwoorden

  Kokosmelk gebruiken ipv water?

Post a Comment

  • Postworkout tip smoothie met karnemelk Door de hoge dosis protenehellip
  • Deze protenerijke wraps met kip avocado sambal al geprobeerdhellip
  • Healthy cake met kwark wilde perzikOfwel lekker veel cakehellip
  • Hoe ver gaan jullie als het om sport voedinghellip
  • BLOG Benieuwd wat een topsporter standaard in de koelkast heeft?hellip
  • to see all your Dafne likes creations! dafnelikeskookboek teff ontbijthellip
  • Lekker Gado Gado vanavond! Favoriet uit het Dafnelikes kookboek dafnelikeskookboekhellip
  • Inspiratie nodig deze zomer? In het Dafne likes kookboek vindhellip