Risotto met oranje wimpel

Zondag was er sprake van een gevalletje: kijken is ook best vermoeiend. Dat geldt voor mij in ieder geval wel. Na een zinderende finale van het vrouwenvoetbal (zelf ook een voetbalmeisje) én de finale van Dafne op de 100 meter sprint kon je mij wel opvegen. En dat zonder een meter te hebben gerend. Wat wás het spannend en wat hebben we vanaf de bank meegeleefd (als in: de longen uit ons lijf geschreeuwd). De eindsprint van Dafne was grandioos. Een zeer verdiende bronzen plak!

Veel tijd om bij te komen is er niet: vanavond staan alweer de series van de 200 meter op het programma, om 20.30 Nederlandse tijd. Omdat dat kijken dus ook best vermoeiend is, een recept om een goede basis te leggen (ook belangrijk!): risotto mét oranje pompoen.

Risotto met flespompoen

Ingrediënten (2 personen)
– 1/2 flespompoen
– 4 takjes verse tijm
– 200 gram kastanjechampignons
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 200 gram risottorijst
– 1 glas witte wijn (naar smaak)
– 700ml groentebouillon (dat is ruim voldoende)
– 40 gram geraspte parmezaanse kaas
– Olijfolie
– peper en zout

Topping: rucola, geitenkaas en walnoten.

Verwarm de oven voor op 2o0 graden. Snij de pompoen in halve maantjes van ongeveer 1cm dik. Verdeel de pompoen over een ovenschaal. Voeg 2 el olijfolie, 3 takjes verse tijm en wat zout en peper toe. Zet 30 minuten in de oven. Prik even om te checken of de pompoen zacht is. Zet anders nog wat langer in de oven.

Warm de groentebouillon op. Snipper de ui. Bak de ui 3 minuten in een eetlepel olie. Voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee. Bak dan de rijst even mee.

Voeg een glas witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Vervolgens voeg je steeds een grote lepel bouillon toe. Roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst zacht is.

Snij ondertussen de champignons in plakjes. Bak deze in een aparte pan met wat olijfolie en de rest van de tijm. Voeg deze toe aan de risotto. Raps de kaas en meng de helft door de risotto.

Verdeel de pompoen en de toppings over de risotto. Buon appetito!

 

 

No Comments

Post a Comment

  • Gevalletje kijken is ook best vermoeiendNa zn sportzondag absoluut verdiendhellip
  • Repost atletiekunienl Seriewinst en door naar de halve finale 200hellip
  • Ultieme herstelmaaltijd na je work out!suzannebrummel maakte de poffertjes uithellip
  • Sanne Schippers in nieuwe C magazine! andcgram fitchef dinnerbowl sistershellip
  • GOUD!!!!
  • Wt een avond gister!Om dit te vieren is Sanne vandaaghellip
  • Golden cake! 2 jaar geleden stond deze golden cake methellip
  • Deze foto uit het Dafne likes kookboek al gespot? Noghellip