Burger time!

Dit broodje hamburger is bij de familie Schippers een grote favoriet en wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Tijdens het interview voor &C magazine (tijdschrift van Chantal Janzen) vroegen ze naar mijn signature dish (of was het een guilty pleasure ??). Toen moest ik gelijk aan dit broodje hamburger denken: een juicy burger met cheddar, gegrilde groente en een pittig sausje. Met of zonder broodje (Dafne), daar wordt bij ons thuis iedereen ontzettend blij van. Als ik een kleine ‘hmm’ hoor bij de eerste hap weet ik dat het geslaagd is! Toegegeven: het recept voor de hamburger zelf komt van mijn schoonfamilie uit Den Bosch, een mooie mix van Utrecht & Brabant dus in dit broodje.

Bij ons thuis proberen we een stuk minder vlees te eten, en als we het wel eten te kiezen voor biologisch vlees. Het is echt aan te raden hier wat meer geld aan uit te geven. Liever een wat mindere hoeveelheid goed vlees dan goedkope kiloknallers. Voor deze burgers hebben we biologisch rundergehakt gebruikt. 

Broodje hamburger

Ingrediënten (4 broodjes)

Burger

 • 400 gram biologisch rundergehakt (Black Angus)
 • 100 ml melk
 • 1/2 runderbouillonblokje
 • 2 tl sambal
 • 1 teen knoflook
 • 1 beschuit

Topping

 • 1 rode paprika
 • 1/2 courgette
 • 1 rode ui
 • avocado (naar smaak)
 • mayonaise
 • 1 el chipotle kruiden
 • 4 plakken cheddar
 • Handje veldsla
 • 4 broodjes

Bereiding
1. Warm de melk op en laat het bouillonblokje smelten. Meng de sambal, knoflook (geperst) erdoor. Verkruimel tot slot een beschuitje door het mengsel waardoor het een papje wordt. Meng dit papje door de gehakt. Maak 4 gelijke burgers.

2. Snij de paprika en courgette in plakken. Gril deze met wat olijfolie, peper en zout in een grillpan.

3. Snij de ui in dunne ringen. Bak deze tot ze zacht zijn.

4. Bak de hamburgers tot ze gaar zijn (kan ook in de grillpan). Wij houden ongeveer 3 minuten per kant aan. Leg de laatste minuut een plakje cheddar op de burger en laat deze smelten.

5. Meng de mayonaise met de chipotle kruiden. Snij de broodjes doormidden en leg 5 minuten in de oven op de grilstand.

6. Leg de burgers op de broodjes, beleg met de paprika, courgette, ui, sla, saus en avocado!

Eet smakelijk!

Tip: Zo kan je avocado het beste snijden!

 

 

 

2 Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username