Op Hollandse bodem

Vrijdag stond ik letterlijk en figuurlijk weer met beide benen op Hollandse bodem tijdens het NK Atletiek. Het was de afsluiter van een toch wel hectische periode, met Diamond League wedstrijden in alle uithoeken van Europa en zware trainingen. Maar het was ook een fijne afsluiter, want over de 11.02 sec. ben ik zeker niet ontevreden. Natuurlijk presteer ik toch wel het beste onder (veel) druk, maar ik heb ontspannen gelopen en de sfeer was goed. Nu kan vol de knop om en komt de komende periode alle focus te liggen op het WK in Peking. Eerst even wat rust pakken, beetje trainen, dan op trainingskamp met de Nederlandse ploeg in Japan en vervolgens door naar Peking!

Voor mij hoort bij rust pakken ook lekker kokkerellen, daar word ik echt ontspannen van! Gister was het weer zo’n mooie dag om in de tuin te eten. Met producten van Hollandse bodem heb ik pompoensoep en een super lekkere salade gemaakt..De pompoensoep is een echte favoriet in onze familie en komt bij ons het hele jaar door op tafel, de toevoeging van (gemalen) komijn geeft het echt smaak. Pompoen wordt veel gegeten in de herfst, maar daar kan ik niet op wachten haha. Gelukkig kan je ze nu het hele jaar krijgen 🙂

Pompoensoep

Ingrediënten

– 1 biologische pompoen
– 1 grote winterpeen
– 2 uien
– teen knoflook
– 1 tl gemalen komijn (djinten)
– 2 laurierblaadjes
– Liter groentebouillon
– Verse peterselie
– Evt tabasco en Griekse yoghurt

Snij de pompoen in stukken, verwijder de zaadlijsten en maak stukjes van ongeveer 3 centimeter. De schil hoef je niet te verwijderen, deze wordt vanzelf zacht tijdens het koken. Snij de ui en knoflook (hoeft niet heel klein) en bak deze kort in wat olijfolie in de pan. Snij de wortel ook in grove stukken en voeg deze samen met de pompoen toe, ook dit bak je even een paar minuten mee. Dan strooi je de komijn er over en voeg je de laurierblaadjes en een liter groentebouillon toe. Breng het aan de kook en laat in 30 minuten alles gaar worden. Verwijder de laurierblaadjes. Daarna pureer je alles met de staafmixer. Je kan het soepje nog op smaak brengen met tabasco, Griekse yoghurt en (mijn favoriet) verse peterselie.

IMG_1954

Veldsla met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten
– Zakje veldsla
– Verse geitenkaas naar smaak
– Handje walnoten
– Potje halfgedroogde tomaten
– 1 appel

Meng alle ingrediënten door elkaar en je hebt een heerlijke salade 🙂  Als je er een lekkere dressing bij wil eten kan je deze gebruiken uit mijn recept voor kikkerwerwtensalade!

5 Comments
 • Preben Kolding

  02/08/2015 at 19:59 Beantwoorden

  Your recipies look very interesting, but my knowledge of dutch is minimal. You should include an english tranlation of your website.

 • leny wittenberg

  02/08/2015 at 20:11 Beantwoorden

  Maak je wel eens Gourgettesoep. Nog vlugger klaar. half bosje bosuitjes bakken in eetlepel Olijfolie samen met gesnipperde knoflookpit. De gourgettes (2) in stukjes snijden en meebakken. Als je ziet dat ze doorzichtig worden bouillon er bij. Na 20 minuten koken de staafmixer erdoor. Afmaken met half pakje kruidenkaas.MMMM. gr leny w

 • Mario Vreven

  02/08/2015 at 23:40 Beantwoorden

  Dafne ik had een vraag over het finishen bij het hardlopen.Kan jij uitleggen hoe bepaald word wie de winnaar is? Want ik had je serie finish gezien van Londen en ik vond het zo moeilijk om te zeggen en te zien wie er gewonnen had, natuurlijk komt dit ook omdat ik niet weet of de voeten of andere delen van je lichaam tellen en telt dit als je de finish raakt of pas als je er geheel over heen bent?Hopelijk heb je een beetje tijd over en kan je mijn vraag beantwoorden.Alvast bedankt hiervoor.

 • mr ron middelkoop

  03/08/2015 at 01:02 Beantwoorden

  Vooral de pompoensoep spreekt mij aan, zal ook eens in restaurant/lunchroom proberen

 • Frances de Heus

  17/08/2015 at 14:33 Beantwoorden

  Vandaag regent het hier pijpenstelen, ´t lijkt wel herfst, dus lijkt mij de pompoensoep een goed plan.

  Wat voor Griekse yoghurt gebruik je, 0 % vet of volle

  Ik hoor het graag van je.

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username