Tijd voor een BBQ-feestje!

Morgen ben ik jarig en mag ik 23 kaarsjes uitblazen 🙂 Donderdag zijn mijn ouders ook nog eens 30 (!) jaar getrouwd dus vandaag is het tijd voor een feestje! En dat betekent een tuin vol familie en heel veel lekker eten. Na de blog over de aardbeienkwarktaart is iedereen reuze nieuwsgierig geworden, dus die komt sowieso op tafel. Daarna steken we de BBQ aan, daar maak je mijn familie toch het gelukkigst mee. Met heus wel een stukje vlees maar ook –on the side- deze heerlijke kikkererwtensalade, humus met gegrilde paprika en….. hoera, een glas Piña Colada!

Piña Colada

Als topsporter drink ik natuurlijk bijna geen alcohol. Maar als ik een keertje op vakantie ben buiten het seizoen en op een zonnig terras zit dan maak je mij zo blij met een Piña Colada! Deze zelfgemaakte variant kan met óf zonder alcohol gedronken worden..

DSC_0301

Ingrediënten (2 glazen)

– 1/2 ananas
– 200 ml kokosmelk
– 1 banaan
– 1 el limoensap
– Paar ijsblokjes

Gooi alles in de blender en mix tot een romig drankje! (En voor wie het lekker vindt: er kan natuurlijk ook nog een scheutje witte rum doorheen)

 

Spinaziesalade met kikkererwten

Dit is op het moment één van mijn favoriete salades. Heerlijk als lunch maar dus ook geschikt als frisse salade bij de BBQ.

DSC_0302

Ingrediënten (4 personen)

– 200 gram verse spinazie
– Potje kikkererwten
– Handje gemengde noten
– Halve komkommer
– Avocado
– Paar lenteuitjes

Dressing

– 1 el citroensap
– 1 tl tahin
– 1 tl appelazijn
– 2 el olijfolie
– 1 tl honing
– zout en peper

Was de spinazie en leg het in een schaal. Snij de komkommer in reepjes, de lenteui in ringen en de avocado in stukjes. Was vervolgens de kikkererwten even zodat de vliesjes er af vallen. Verdeel daarna alle ingrediënten over de spinazie. Meng de dressing door elkaar en giet deze over de salade. Klaar!

 

Humus gegrilde paprika

Op een BBQ-feestje kunnen lekkere smeersels natuurlijk niet ontbreken! Ik eet zelf niet veel brood maar deze humus smaakt ook superlekker met rauwe groenten of bij je vlees. Uiteraard kan het dus ook prima op een stokbroodje.

Ingrediënten
– Blik kikkererwten
– 1 el tahin
– 1 teen knoflook
– 2 el citroensap
– 3 el olijfolie
– Geroosterde paprika (2 paprika’s zelf grillen of voorgegrilde paprika uit potje)

Ook bij dit receptje mag alles in de blender tot het een lekker smeuïg geheel is! Je kan er nog wat extra olijfolie bij doen mocht het net iets te droog zijn.

Happy BBQ!

Tags:
5 Comments
  • Bo

    14/06/2015 at 21:16 Beantwoorden

    Wat leuk… Ik aan de Pina… Jullie ook aan de pina! Fijn feestje vandaag!

    • Dafne Schippers

      15/06/2015 at 08:21 Beantwoorden

      Jaa! Wat gezellig, bedankt Bo! Veel plezier op Curacao 🙂

  • Thomas

    14/06/2015 at 23:36 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk allemaal Dafne. Ik krijg er trek van! Zelfs op dit tijdstip. 🙂
    Fijne verjaardag alvast!!

  • Peter

    03/08/2015 at 10:50 Beantwoorden

    Hallo Dafne, die dressing ziet er heerlijk en ook heel gezond uit! Ik ga ‘m zeker proberen, ook bij een ander soort salade. Dank hiervoor!

  • Albert van Midden

    11/08/2015 at 12:05 Beantwoorden

    Hoi Dafne. Neem je nog iets speciaals mee uit Holland ( eten ? ) Heb je bijv een mascotte ? Ook vind ik leuk om te weten of je vaste rituelen hebt. Ik heb een keer met Caroline van Monaco gefietst. Ik was daar op trainingskamp en heb een leuk ritje met haar gemaakt, ( De familie naam is Grimaldi en die deden ook wat met sponsoring ) Veel succes en ik blijf je volgen.

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username