☆KERST☆ Appel, peer & vlier crumble

Ook in huize Schippers komen we langzaam in de Kerstsfeer. Pa heeft een flinke kerstboom in huis gehaald (zijn missie is geslaagd als de top het plafond net aantikt) en iedereen (inclusief Dafne na een snel retourtje LA voor een Nike fotoshoot) is weer terug in het land. We vieren Tweede Kerstdag met het hele gezin. Cadeautjes doen we alleen met Sinterklaas maar we sloven ons wel uit op een flink kerstmaal en een kekke outfit. Helaas heeft Dafne haar Taminio jurk na het Sportgala weer ingeleverd, dat was wel chique geweest met Kerst ;). Ieder een gang koken is de traditie. En daarna (lekker fanatiek, tja het is echt een familiekwaal..) spelletjes spelen. Het kerstdiner hoeft echt geen supergezond maal te zijn maar we vinden het wel leuk gerechten te bedenken die net wat gezonder zijn dan de klassiekers. Zoals deze all time favourite: apple crumble..

Ik had nog twee flinke zakken appels en peren van het boertje uit de buurt liggen en een fles vlierbloesemsiroop (gemaakt door een vriendin). Dit leek me een lekkere combi met een gezonde crumble van havermout, walnoten en kokosolie. Een gemakkelijk toetje voor kerst, heerlijk met een bol kaneelijs erbij. Zonder de crumble is het ook lekker als side dish bij het kerstdiner.

Appel, peer & vlierbloesem crumble

Ingrediënten (4 personen)
– 4 appels
– 2 peren
– 1 theelepel kaneel
– 1,5 eetlepel vlierbloesemsiroop
– 75 gram havermout
– 75 gram speltmeel
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 eetlepel honing
– handje walnoten en rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de appel en peer in kleine blokjes. Meng deze in een kom met de kaneel, rozijnen en vlierbloesemsiroop. Meng in een aparte kom de havermout, speltmeel, kokosolie (gesmolten), honing en walnoten. Verdeel het fruit over een ovenschaal en strooi de kruimels erover. 30 minuutjes in de oven en klaar!

Hele fijne feestdagen!

3d4cade9704b8b1e4f03461125d0e946

 

 

6 Comments
 • Rienk

  22/12/2015 at 21:24 Beantwoorden

  Wat voor appels kunnen het best gebruikt worden?

  • Sanne Schippers

   23/12/2015 at 11:13 Beantwoorden

   Beste Rienk,

   Wij hebben Elstar appels gebruikt maar Goudreinette zijn ook geschikt. Deze appels zijn stevig en hebben een fris zure smaak.

   Groeten Sanne

 • Hester

  23/12/2015 at 19:24 Beantwoorden

  Waar vind ik vlierbessensiroop?
  Groet, Hester

  • Sanne Schippers

   23/12/2015 at 20:02 Beantwoorden

   Beste Hester,

   Bij de meeste grotere supermarkten kan je het kopen. Bij de (fris)dranken.

   Groetjes Sanne

   • Rienk

    24/12/2015 at 11:11 Beantwoorden

    Ik kon het bij de lokale AH helaas niet vinden. Ik heb toen maar bramensiroop meegenomen,

 • marloes

  25/12/2015 at 15:39 Beantwoorden

  Vlierbloesemsiroop wordt standaard verkocht bij dille & kamille 🙂

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username