Eat, sleep, train, repeat

En dat is 3! In Glasgow heb ik mijn kleine ‘indoor Europa tour’ goed afgesloten met een derde overwinning op de 60 meter. Als kijker thuis zie je natuurlijk alleen die paar secondes van de race zelf, maar ik krijg regelmatig de vraag hoe ik me voorbereid op zo’n wedstrijd. Vandaar dat ik jullie mee wil nemen (figuurlijk dan) op mijn trip naar Glasgow, van een middagje persconferenties tot scones met thee in een verborgen cafeetje!

Dag 1 (donderdag)
We (mijn ouders, zus en ik) landen om 21.30 op het vliegveld van Glasgow. Tijdens een serieus toernooi als deze worden er continu busjes ingezet om de atleten naar het hotel te brengen. In het hotel is het vaak een drukke bedoeling met atleten, trainers en managers van over de hele wereld. Onderling is er met sommigen leuk contact naar er zijn ook genoeg atleten die zich terugtrekken en zich in alle rust voorbereiden. Eat, sleep, train repeat 😉 Ik heb vaak mijn familie mee op reis, dat helpt mij om te ontspannen voor de wedstrijd. In het hotel ben ik vrij snel gaan slapen. Het hakt er toch in al dat reizen!

IMG_2848

Dag 2 (vrijdag)
Na een wat onrustige nacht, ik moet altijd wennen aan een ander bed, ontbijten we samen in de lobby van het hotel. Ik moet zeggen dat het eten in Schotland niet echt is om over naar huis te schrijven…de typisch Schotse haggis laat ik dan ook maar liggen haha. De dag voor de wedstrijd staat vaak in het teken van een persconferentie en interviews. Verschillende tv-zenders en kranten zijn aanwezig. Ik merk dat ik steeds meer aandacht krijg na het WK en hop van de ene naar de andere journalist. Best vermoeiend om zoveel Engels achter elkaar te praten! Gelukkig merk ik dat dat wel steeds makkelijker gaat. In de media wordt heel duidelijk de strijd tussen mij en de Engelse favoriet Dina Asher Smith aangewakkerd. Gelukkig ben ik daar nooit zo heel gevoelig voor. Tussendoor speel ik spelletjes met mijn familie, het zenuwslopende spel Ligretto is onze nieuwe favoriet! ’s Middags doe ik nog een korte training en ’s avonds weer vroeg naar bed.

IMG_2811

Dag 3 (zaterdag)
Race day! Het begin van de dag ziet er eigenlijk precies hetzelfde uit als alle andere dagen: ik ontbijt met eieren, wat fruit en granen. Omdat de wedstrijd overdag is, vertrekken we bijtijds naar het stadion. Daar word ik nog wat behandeld door de fysio en loop ik warm in de warming-up zaal. Ik bespreek nog wat met mijn trainers en luister naar muziek (Nicky Romero uiteraard ;)). De serie en de finale zitten vrij kort op elkaar deze keer, maar omdat het ‘maar’ 60 meter is, vind ik dat juist wel fijn. Net voor de race ben ik volledig geconcentreerd en totaal niet bezig met het publiek, de muziek of de andere atleten. Zo hard mogelijk lopen en proberen te ontspannen tijdens het lopen, dat is het enige dat telt! Na afloop van de races ben ik tevreden: het waren misschien niet de races die ik gehoopt had maar ik ben wel tevreden met de overwinning in dit sterke veld!

Om mijn overwinning te vieren gaan we ’s avonds eten bij Jamies Italian in Glasgow. Goed eten met verse producten, daar vind ik altijd wel tijd voor!

IMG_2826

Dag 4 (zondag)

We vliegen pas aan het eind van de middag terug naar Nederland er is dus nog wat tijd om het regenachtige Glasgow te ontdekken (en nog meer Ligretto te spelen). Via een vriendelijke Engelse meneer komen op een bijzonder plekje terecht: ‘The Hidden Lane Tearoom’. En zoals de naam al aangeeft: het is echt zo’n leuk plekje dat erg verborgen ligt. We hebben hier heerlijke (en typisch Britse) scones gegeten en thee gedronken. Op de terugvlucht wachtte me nog een leuke verassing: ik mocht meekijken in de cockpit van het vliegtuig. Een fijne afsluiter van dit weekend in Glasgow!

IMG_2853

IMG_2845

 

 

11 Comments
 • Roel Röhner

  23/02/2016 at 19:22 Beantwoorden

  Wat leuk dat we jouw belevenissen op deze manier mogen volgen.
  Veel succes bij de volgende meeting. En dat record 60 meter komt er aan.

 • Iris Waanders

  23/02/2016 at 20:02 Beantwoorden

  Leuke persoonlijke blog Dafne! Zeer intereesant om je belevenissen rondom de wedstrijden te lezen. Leuk ook, de begeleidende foto’s. Een indrukwekkende indoor Europa Tour heb je afgeleverd. Ik kijk al uit naar het WK. Succes met de vedere voorbereiding.

 • Louis de Boer

  23/02/2016 at 20:43 Beantwoorden

  Bedankt weer, Dafne, voor het kijkje achter de schermen. Vind ik echt waanzinnig van je, want je hoeft dat helemaal niet te doen. En ja de Europese toer was indrukwekkend, fenomenaal zelfs. Alles winnen. Alsof dat gewoon is? Nou, dat is het niet. Pure klasse. Nu het WK. Pff ik kan niet wachten.

 • Rob Bisschop

  23/02/2016 at 21:50 Beantwoorden

  Mooi dat je dit wilt delen met ons allemaal en wens ik je heel veel succes de komende tijd , mijn interesse voor atletiek is weer helemaal terug sinds jou prestaties !

 • Joop Zwiep

  24/02/2016 at 01:13 Beantwoorden

  Geweldig dat je dit allemaal deelt met je FB vrienden. Ik volg je nu enkele maanden en ben natuurlijk super benieuwd naar je prestaties richting/en op de olympische spelen in Rio. Het worden historische races volgens mij. Ook jouw interesse in food spreekt mij bijzonder aan vanwege mijn beroep … chef kok van een kookatelier in Drenthe. Ik volg je food interesses maar nog meer je sprintprestaties. Go, go, go to Rio! Veel succes Dafne!

 • Koos van Logchem

  24/02/2016 at 14:39 Beantwoorden

  Leuk en interessant om je op deze manier te kunnen volgen. Ik heb zelf veel gereisd en weet hoe vermoeiend het wachten op vliegvelden etc is. Pittig leven, maar je beleeft wel veel hoogtepunten. Succes verder !

 • Joan Petrus

  24/02/2016 at 21:09 Beantwoorden

  Ha die Dafne wat gaaf deze persoonlijke site. Leuk dat we je ervaringen mogen delen. Weer topprestaties! Knap hoor. We blijven je volgen.

 • Han Klems

  24/02/2016 at 21:26 Beantwoorden

  You’re the Champ 🙂 !

  Buiten de wedstrijd, lekker gezellig samen.
  Bedankt voor deze “inside” info en succes met de komende wedstrijd ( Nederland ?)
  cYa

 • Jeroen Schippers

  05/03/2016 at 21:12 Beantwoorden

  Leuke site en mooie verhalen! Ga zo door!

 • geert van heur

  22/03/2016 at 05:54 Beantwoorden

  Hoi Dafne. Je bent niet alleen mijn held op sportgebied, maar ook een geweldig entertainer. Dank dat je ons laat meegenieten. Good luck en take care

 • Ria en Joop Scholten

  29/07/2016 at 19:44 Beantwoorden

  Mooie Site en hele leuke foto’s. Iedere wedstrijd die jij loopt
  kijken mijn vrouw en ik naar jouw wedstrijden. Het is iedere
  keer weer genieten als jij zo hard loopt. Het is gewoon
  fantastisch.
  Wij hopen dat je in Rio de Janeiro in vorm bent en dat je
  resultaten heel goed zullen zijn. Veel succes.

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username