Een eitje

Van Hollandse nuchterheid was weinig sprake gister op het NK indoor: ik werd als een held ontvangen door het Nederlandse publiek! Er was zelfs een speciaal Dafne Schippers-vak (Dafne’s speed corner) met fans. Ongelofelijk al die aandacht, zeker als je het vergelijkt met een paar jaar geleden. Het liefst zou ik iedereen blij willen maken met een handtekening of foto, maar helaas moet ik nu ook wel eens mensen teleurstellen. Uiteindelijk gaat het om het sprinten en heb ik ook mijn tijd nodig om me voor te bereiden en te ontspannen rondom de wedstrijd. Maar ik vind het elke keer weer geweldig om te zien hoe de atletiek nu leeft in Nederland. En dat was ook te zien aan mijn resultaat gister. Ik ben erg tevreden met de 7.03!

Een eitje was het zeker niet maar ik heb wel een lekker receptje in die categorie ;). Ik eet redelijk veel eiwitten (ofwel proteïne). Vooral na de training zorgen eiwitten ervoor dat je spieren zich kunnen herstellen. Behalve in eieren haal ik bijvoorbeeld ook eiwitten uit peulvruchten en noten. Het fijne aan eiwitten is dat het ook goed verzadigt. Daardoor heb ik minder behoefte aan bijvoorbeeld koolhydraten. Het is niet zo dat ik helemaal geen pasta, brood en rijst eet. Maar ik ben er de laatste jaren wel achtergekomen dat ik lekkerder in mijn vel zit als ik kies voor meer groente, fruit en eiwitrijk voedsel. Deze omelet is letterlijk ‘een eitje’ om te maken. Een voedzaam en lekker recept na je training.

dafneschippers_nkindoor

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • Handje jonge bladsla (of spinazie)
 • 2 lente uitjes
 • 10 cherrytomaatjes
 • 50 gram zachte geitenkaas
 • 1 eetlepel zonnebloempitjes
 • 1 theelepel paprikapoeder

Kluts de 2 eieren. Snij de tomaatjes doormidden en de lente ui in plakjes. Bak de helft van de tomaten en alle ui in een eetlepel olijfolie kort aan (2 minuutjes). Voeg de uitjes en tomaat toe aan het eiermengsel en roer even door elkaar. Bak de omelet aan beide kanten. Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe. Vul de omelet vervolgens met de sla, overige tomaatjes, geitenkaas en zonnebloempitjes.

 

5 Comments
 • Mohamed

  28/02/2016 at 18:32 Beantwoorden

  Hormoonbalans dieet zal ws een goed aanvulling voor je kunnen zijn. De hormoonfactor van Ralph Moorman.

  Succes je bent een top mens en atlete.

 • Bert Bosch

  28/02/2016 at 18:51 Beantwoorden

  Wat een prachtige foto Dafne! Powervrouw!
  GBY! x

 • Jessica

  29/02/2016 at 11:22 Beantwoorden

  Hoi Dafne,
  Gefeliciteerd met wederom een topprestatie! 7.03, erg knap! Jouw start zag er ook goed uit. Ik ben zo benieuwd naar wat er nog komen gaat.
  En w.b. de handtekeningen, je bent een leuke meid ( 😉 ) dus het is logisch dat ze aandacht van je willen, maar je hebt gelijk; het gaat uiteindelijk om het sprinten!
  Bedankt weer voor de gezellige verhalen hier op de site en de lekkere recepten.
  Succes!

 • Messica van Veen-Kreleger

  29/02/2016 at 23:01 Beantwoorden

  We hebben genoten Dafne, mijn dochter van 10 jaar en ook atlete had zaterdag de eer om de line-up te doen. Ze was de hele week al zenuwachtig om je te mogen verwelkomen! Tot overmaat van ramp ging ze door haar knie met het sprinten op het kidsplein (ze heeft door een ongeluk maar één kruisbandje en kan nog niet geopereerd worden) en was totaal in tranen omdat ze dacht dat ze jou niet meer kon verwelkomen op het veld. Gelukkig met wat bandages van de EHBO en de sportarts en de belofte van de trainer dat hij haar desnoods zou dragen kwam het toch nog goed. Ze heeft zelfs op haar wedstrijdshirt een handtekening van je. De sprint is zo’n genot om te zien. Wat een kracht. We zijn helemaal fan van je. Relaxed nuchter en zoooo ongelofelijk goed. Succes met alles en bedankt voor wat je ons geeft! Messica en Noëlle van Veen

 • Eugene

  08/03/2016 at 17:10 Beantwoorden

  Daphne
  Super prestatie en helemaal klaar voor Portland en Rio lijkt me, Helaas was Nederland weer op zijn smalst voor sporter met een super staat van dienst. Goed van de organisatie om met je mee te denken in deze drukke tijden. Bekrompen van andere atletes en trainers dat ze proberen je titel af te nemen. Nu las ik vanochtend dat iedereen een verzoek tot ronde overslaan had kunnen doen. Nu dan hebben ze helemaal niks te zeggen. Maar het is wel zo als andere dames een ronde minder hadden mogen lopen hadden ze ongetwijfeld onder de 7 gelopen…………….laatste is natuurlijk cynisch. Nee groot gelijk van jou en organisatie. Alles maar dan ook alles in teken van dubbel goud in Rio. Go Dafne Go

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username