Carrot cupcake

Vanuit Florida wens ik jullie allemaal een fijn Paasweekend! Na een helse vlucht ben ik ondertussen veilig geland in Florida. De komende weken kan ik hier in alle rust trainen. Maar gister was er nog even tijd om te ontspannen en ben ik  naar het strand geweest. Voor wat last-minute inspiratie voor Pasen heeft Sanne dit weekend deze heerlijke carrot cupcakes gemaakt. Echt een aanrader!! Helaas moet ik ze dit jaar missen, maar gelukkig is er hier in Amerika aan carrotcake geen gebrek. Maar uiteraard lang niet zo lekker als die van m’n zus 😉

IMG_3057

Carrot cupcakes

Ingrediënten

250 gram speltmeel
300 gram geraspte wortel
2 theelepels bakpoeder
4 eieren
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
3 eetlepels honing
60 gram kokosolie
Mespunt vanille (van een stokje)
60 gram kokos creme
60 gram appelmoes
1 citroen
1 limoen
Handje walnoten

Frosting
60 gram kokoscreme
100 gram cream cheese
1 mespuntje vanille
limoenrasp van 1 limoen

DSC_1177

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout door elkaar. Klop de eieren in een andere kom luchtig, meng hier de honing doorheen en klop nog even. Voeg daarna de kokosolie (gesmolten), kokoscrème, vanille en appelmoes toe en klop nog een minuutje mee. Meng met een lepel de bloem voorzichtig door het eiermengsel. Roer er daarna de wortel, walnoten en citroenrasp door. Verdeel ze over 12 cupcake vormpjes. Zet 30 minuten in de oven.

Roer ondertussen de kokoscrème, cream cheese, vanille en limoenrasp door elkaar.

Als de cupcakes klaar zijn kan je de frosting over de cakejes verdelen.

7 Comments
 • marloes

  26/03/2016 at 21:39 Beantwoorden

  Vanavond mocht ik als totale-mazzelaar het resultaat proeven. GENIAAL. De frosting is super en de muffin zelf is licht en toch écht een taartje. Applausje!

  • Sanne Schippers

   28/03/2016 at 19:18 Beantwoorden

   Thanx Marloes!

 • Gave fotoos. Wij waren in 1988 in Florida. Familiebezoek. Was gaaf. Wij waren daar voor onze 30e trouwdag. Dit jaar al 58 jaar. Nu genieten we op de camping in de zon. Veel succes en train ze.
  Dat geeft een voldaan gevoel. Weet ik nog van lang geleden. hahaha
  grts leny w

 • Helma van den Berg

  20/04/2016 at 09:43 Beantwoorden

  Hoi Dafne en Sanne, ik wil graag jullie volgen, omdat ik steeds meer op mijn voeding ga letten. Ik ben inmiddels 17 kg afgevallen en wil graag gezond n]blijven eten. Daarom wil ik graag de nieuwsbrief ontvangen met heerlijke recepten.
  Succes Dafne en Sanne

 • Helma van den Berg

  20/04/2016 at 09:44 Beantwoorden

  Zie hier boven!!!

 • meer informatie Worth

  10/05/2016 at 11:50 Beantwoorden

  Heb je ooit nagedacht over uitgave ebook of gast authoring op andere websites ? Ik heb een blog op basis van gebaseerd op dezelfde ideeën u bespreken en zou liefde om je sommige verhalen / informatie te delen. Ik weet dat mijn kijkers waarde uw werk. Als u zelfs op afstand geïnteresseerd, voel je vrij om sturen e-mail .

 • Jeannet

  25/06/2016 at 12:17 Beantwoorden

  Leuke blog !!!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username