Power boost falafel

I’m back in the USA! En de komende 7 weken blijf ik hier ook. Speciaal voor een grote fotoshoot in Los Angeles ben ik iets eerder deze kant op gevlogen. Ik mag nog niet te veel verklappen maar het worden super gave foto’s (zie onder) en zijn straks wereldwijd te zien!

Mooie dingen om mee te maken maar de knop gaat daarna ook heel snel weer om: het WK indoor in Portland.. Gisteren ben ik aangekomen en deze week kan ik alvast de baan leren kennen. Voor de die hard fans in Nederland wordt het de wekker zetten als je de races wil zien. De series zijn op 19 maart om 19:40, de halve finale op 20 maart om 1:50 en de finale om 3:53.

f7269a0ec3bba3c8c7b37a6ed1e3b2d0LA is de thuishaven voor gezondheidsfreaks. Ik heb daar dan ook heerlijke salades gegeten. Dit recept past mooi in dat plaatje thuis.. Door de kleurtjes word je er echt vrolijk van en het is door alle groente en kikkererwten een super energie booster!

Power boost falafel

Ingrediënten (2 personen)

– 4 meergranen wraps (je kan ze ook zelf maken)
– 400 gram kikkererwten uit blik
– 2 eieren
– 1 ui
– Een kwart rode kool
– 100 gram geraspte wortel
– 1 avocado
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 eetlepel gemalen komijn
– 1 handje peterselie

– 3 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 tenen knoflook
– 1 voorgekookt bietje
– peper en zout

Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Snipper de ui en bak deze samen met een fijngeperst knoflookteentje, de koriander-, paprikapoeder en komijn in een pan met olijfolie. Pureer vervolgens de kikkererwten, het uienmengsel, de eieren, en peterselie tot een beslag. Zet een koekenpan op met 3 eetlepels olijfolie en maak met een lepel kleine bolletjes, doe deze in de pan. Bak aan beide kanten bruin (ongeveer 8-10 minuten).

Voor het sausje maak je ondertussen het bietje en een teen knoflook fijn met een staafmixer of keukenmachine. Meng dit door de yoghurt en voeg naar smaak peper en zout toe.

Beleg de wrap met de wortel, reepjes rode kool en avocado. Leg de falafel er op en maak af met het bietensausje.

Enjoy your meal!

Falafel van boven

Falafel wrap zonder saus

 

2 Comments
 • Jeffrey laFlamme

  12/03/2016 at 21:53 Beantwoorden

  When you have some free time in Portland try a bacon cheese burger at McMinimmins at Edgefield! Of course do this after your race, veel plezier en genieten van the northwest!

 • Stuart

  14/03/2016 at 01:31 Beantwoorden

  Dafne, enjoy Portland, other than having compete at the nationals one moment in time at their famous outdoor! track congratulations with your indoor world title in advance! Before you know you add at least 2 goldals this year and being financial set for the rest of your life! Great girl! Enjoy your preperation there, and dream big shoot big and forget the word limitations!

  I can’t belief I just wrote a normal looking message!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username