Zomerse kipwraps

Zo, dat was me het weekje wel! Een week die begon met toch even de teleurstelling door de meerkamp in Götzis die ik door een blessure niet helemaal af kon maken. Maar ook de week waarin ik dan eindelijk de knoop heb doorgehakt: vanaf nu ga ik me volledig richten op de sprint! Geen gemakkelijk keuze, de meerkamp was toch mijn allereerste liefde in de atletiek. Maar wel de juiste keuze, sprint past gewoon het allerbeste bij me!

Een week dus vol emoties en moeilijke beslissingen. En wat is er nou lekkerder na zo’n hectisch weekje dan…jezelf verwennen met comfort food op zondag! En nee, dan ren ik niet gelijk naar de snackbar 😉 maar heb ik deze gezonde variant van kip wraps gemaakt…

Wraps kan je natuurlijk in de supermarkt kopen maar als je eenmaal deze zelfgemaakte wraps hebt gegeten, wil je nooit meer anders. De vulling heb ik deze keer lekker fris gehouden met avocado, citroen, groenten en kip. Enjoy!

IMG_1635

Ingrediënten (2 personen)

Voor 6 wraps
– 200 gram (spelt)bloem
– 1 tl bakpoeder
– Snufje zeezout
– 3 el milde olijfolie
– 175 ml water (net van de kook af)

Vulling
– Pondje biologische kipfilet
– 1 rode paprika
– 1 avocado
– Sap van een halve citroen
– Bosje lenteui
– Mais
– Paar bladen kropsla
– Kruiden (paprikapoeder, kurkuma, chilivlokken en verse peterselie)

Roer de bloem, bakpoeder, zeezout en olijfolie door elkaar. Voeg hier in kleine beetjes het water doorheen, roer dit met een lepel. Als het afgekoeld is kan je het deeg ook nog even met je handen kneden tot een soepel geheel (mag best een beetje plakkerig zijn). Leg het deeg vervolgens een half uurtje aan de kant (op een warm plekje).

In deze tijd kan je de vulling voorbereiden. Snij de paprika in repen, de lenteui in grove rondjes en de kip in stukken. Gril de paprika samen de met lenteui en mais een paar minuten op hoog vuur in de pan. Bestrooi de kip met de kruiden en bak of gril deze in de pan met een beetje olijfolie.

Ondertussen kan je de wraps afmaken. Verdeel het deeg in 6 bolletjes. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bollen uit tot een dunne ronde wrap. Leg de wrap in een droge warme pan, bak de onderkant kort tot het lichtbruin wordt. Dan draai je de wraps om en bak je nog een minuutje. Je kan de wraps goed bewaren in een theedoek (evt. nog insmeren met een beetje olijfolie).

Dan is het tijd voor de laatste stap: de wrap beleggen! Smeer een lekkere laag geprakte avocado met een beetje citroensap op de wrap en dan naar smaak de kip, groenten, sla en peterselie erbij. Oprollen, prikkertje erin en bon appetit!

DSC_0435 IMG_1634DSC_0440

 

Tags:
5 Comments
 • Ben

  07/06/2015 at 15:30 Beantwoorden

  Die ga ik zeker proberen, lekker!

 • Erik

  07/06/2015 at 15:57 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit, kan je in het vervolg de bereidingstijd erbij zetten van boodschappentas tot bord… 🙂

 • lieke

  12/06/2015 at 13:27 Beantwoorden

  vind ik lekker!

 • Klaas

  11/08/2015 at 18:24 Beantwoorden

  Ik heb ze net gemaakt en opgegeten. Erg lekker!

 • Riëtta

  25/08/2015 at 13:17 Beantwoorden

  Zaterdag nog zelf wraps gemaakt, maar die waren niet zo mooi rond als deze! En ze waren vrij hard, te lang gebakken denk ik. Ik ga het nogmaals proberen en dan met deze vulling! Ziet er heerlijk uit!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username