Smoothiebowl met papaya

Instagram staat er de laatste tijd vol mee: smoothiebowls. Eigenlijk gewoon een smoothie in een (mooi)schaaltje waar met verschillende toppings ware kunstwerkjes van worden gemaakt. Het leek mij wel leuk er een exotisch tintje aan te geven, met papaya en mango uit Brazilië. Ik vind het weer een leuk alternatief voor het ontbijt, zeker met dit warme weer! Om het wat steviger te maken kan je het ook nog aanvullen met granola of havermout. Wat vinden jullie ervan? Best een plaatje toch? Ik ben benieuwd naar jullie creaties (deel ze met #dafnelikes)!

Ondertussen maakt Dafne zich op voor alweer de laatste wedstrijd voor de Olympische Spelen: de Diamond League in Londen. Daar loopt ze zaterdag de 200 meter (16:15). Een laatste krachtmeting voor Rio!

Lees verder voor het recept van de smoothiebowl..

2016-07-16-PHOTO-00000633
Smoothiebowl met papaya

Ingrediënten

Smoothie
– 1/2 papaya
– 1 mango
– 1 banaan
– 1 kopje kokosmelk (of kokoswater)
– Sap van 1/2 limoen

Topping
– Kokosvlokken
– Granaatappelpitjes
– Kiwi

Meng de ingrediënten in een blender en giet het in een mooi breed schaaltje. Verdeel de kokos, granaatappel en kiwi over de smoothie. Laat je creativiteit de vrije loop!

Check hier hoe je een papaya gemakkelijk snijdt.

Zijkant goed

No Comments

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username