Kerst in huize Schippers

Ik heb er zin in: nog een weekje en het is alweer Kerst! De boom staat (weer zo’n grote) en de glitterjurk is weer uit de kast getrokken (al is die voor het sportgala, niet voor Kerst). Dafne en ik hadden het er gisteren nog over: het lijkt wel alsof dit jaar voorbij is gevlógen. Voor ons gevoel zijn we pas net terug uit Rio. Dafne heeft even een paar weken bijgetankt…en nu is ze alweer volop aan het trainen en is het bijna 2017.

In januari vliegt Dafne (net als de vogels) naar het warme zuiden. Ze gaat samen met haar team een maand trainen in Zuid-Afrika. Dus de feestdagen zijn echt nog even quality time met elkaar. In huize Schippers komen we op Tweede Kerstdag met de familie bij elkaar om samen uitgebreid te eten en vervolgens een spelletjesmarathon te spelen. We hebben al wat gerechtjes uitgeprobeerd en deze staan sowieso met Kerst op tafel:

IMG_6492
Met als fijne binnenkomer: warme punch. We hebben deze gemaakt met Sinterklaas en het was een groot succes. De 2 kannen waren binnen no time leeg. Die schuiven we dus mooi door naar Kerst!

❇Warme Kerstpunch

Ingredienten (3 liter)
– 2 liter appelcider
– 1 liter cranberrysap
– 1 kaneelstokje
– 1 theelepel kruidnagels (hele)
– 1 appel
– 1 granaatappel
– 2 sinaasappels

IMG_6225Verwarm in een pan de appelcider, cranberrysap samen met het kaneelstokje en de kruidnagels. Breng het net niet aan de kook en laat het 30 minuten op het vuur staan. Snij de appel in blokjes, verwijder de pitjes uit de granaatappel en snij de sinaasappel in halve maantjes. Verdeel het fruit over de glaasjes. Schenk de punch erover.

❇Plaattaart met zoete aardappel

zoete-aardappelplaattaart
Deze makkelijk te maken plaattaart is een lekker als hapje bij de Kerstborrel. Met de sterretjes van zoete aardappel ziet het er super kek uit.

Ingrediënten
– 1 zoete aardappel
– 250 gr spruitjes
– 1 bakje spekjes
– 1 ei
– 2 eetlepels olie
– 1 zakje geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het bladerdeeg in met wat eigeel. Schil de zoete aardappels en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Meng met 2 eetlepels olie en druk er met de vormpjes sterretjes uit. Snijd de spruitjes door de helft en verdeel ze over de plaattaart. Verdeel de spekjes over de plaattaart en verdeel als laatste de zoete-aardappelsterretjes. Strooi tenslotte nog wat geraspte kaas over de plaattaart. Bak de taart ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.

❇Exotische fruitbowl

FullSizeRenderWe kregen laatst weer een hele kist met exotisch fruit! Rambutans, pitahaya, passievrucht en mangistans. Ik moet eerlijk bekennen: de helft van de namen moesten we zelf ook nog even opzoeken. Maar hoe ze ook heten: dit fruit ziet er super feestelijk uit op de kersttafel!

Ingrediënten
– 1 pitahaya
– 1 passievrucht
– 6 rambutans
– handje granaatappelpitjes

Snij de pitahaya doormidden. Hol één kant uit. Vul deze met rambutans, stukjes pitahaya, granaatappelpitjes en tot slot een paar lepels passievrucht.

Benieuwd hoe je deze exotische fruitsoorten snijdt? Hier staat het goed uitgelegd!

 

3 Comments
 • René

  29/12/2016 at 23:53 Beantwoorden

  This are nice ideas Sanne and Dafne. This is better than only sausage and meat. I hope you had an nice christmas.

 • Lisa

  09/01/2017 at 21:24 Beantwoorden

  Dat ziet er echt geweeeeldig uit! Zo haal je ook met de Kerst een stukje zon naar binnen. Bedankt voor het delen, dit gaan we zeker een keer maken 🙂 Lisa

  • Sanne Schippers

   10/01/2017 at 11:09 Beantwoorden

   Bedankt voor je leuke reactie Lisa. De combinatie is echt super lekker. Geniet ervan! Dafne en Sanne

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username