Low carb pizza

Komende 1,5 week staan er maar liefst 3 wedstrijden op het programma: de Diamond League in Rome (8 juni) de FBK games in Hengelo (11 juni) en op mijn verjaardag, 15 juni, de Diamond league in Oslo. Zeker in deze periode van veel wedstrijden let ik extra op mijn voeding. Afgelopen week heb ik deze low carb pizza gemaakt als lunch en dat was een succes! Deze pizza van broccoli is koolhydraatarm en bevat veel vezels, vitamines en mineralen, zoals vitamine C, ijzer, foliumzuur, magnesium en calcium. Tevens zit er in broccoli kalium dat goed is voor het voorkomen van spierpijn. Fijn dus na een intensieve training.

Ik hoop jullie allen te zien op de FBK Games komende zondag! En mocht je het Dafne likes kookboek nog niet in huis hebben: Tijdens de FBK games staat er een stand met boeken. De eerste 160 boeken zijn door mij gesigneerd. Wees er dus snel bij 😉

Low carb pizza

Ingrediënten
– 1 broccoli (400/500 gram)
– 40 gr. geraspte parmezaanse kaas
– 2 eieren
– 1 eetlepel oregano
– Zout en peper
– Toppings naar keuze. Ik heb gekozen voor: champignons, ui, parmaham, mozzarella, ui en minitomaatjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in roosjes. Hak deze fijn met een blender of keukenmachine. Stoom dit mengel kort in een stoompan (even in de magnetron kan ook). Leg het broccolimengsel op een schone theedoek en laat even afkoelen. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de broccoli, kaas en eieren tot een (plakkerig) deeg. Verdeel deze over de bakplaat met keukenpapier. Strooi er zout, peper en oregano over. Bak de bodem ongeveer 15 minuten.

Beleg de bodem met toppings naar keuze: champignons, ham, tomaat, mozzarella, ui. Zet de pizza nog 10 minuten in de oven. Lekker met wat verse basilicum. Eet smakelijk!

4 Comments
 • Frank Nederhand

  15/06/2017 at 12:45 Beantwoorden

  … ik zal het kort houden (10.49 sec om te lezen!!!): gefeliciteerd en succes vanavond.
  Groet uit Nederland van: zie onder

 • Hein

  19/06/2017 at 14:10 Beantwoorden

  Gemaakt. Top! Groet, Hein

  • Desiree

   24/07/2017 at 17:40 Beantwoorden

   Dit kan maar 1 Hein zijn haha
   Gr desiree

 • Monique

  28/06/2017 at 20:22 Beantwoorden

  Lekker! Heb het gemaakt

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username