Frisse salade met groene asperges & mango

Sommigen van jullie zijn op dit moment misschien nog enorm aan het ploeteren op de laatste regels van een gedicht of plakken nog even een ballon vol krantensnippers: het is 5 december en dus officieel pakjesavond! Voor ons geen stress meer gelukkig want wij hebben het feest zondag al gevierd met de hele familie. Dafne kwam zaterdagavond terug van haar trainingsstage en heeft zondag nog flink geploeterd, niemand wordt gespaard 😉 Met 18 (!) volwassenen en 1 kind moesten we er allemaal aan geloven: uit volle borst liedjes zingen, de zakken met kado’s verstoppen op zolder en flink bonzen op het raam. Net zoals we dat vroeger zelf deden.

Uiteraard was er naast een (flinke) stapel kado’s ook weer veel lekkers gemaakt. Een tafel vol chocoladepepernoten, marsepein, chocola en zelfgemaakt speculaas. En wij zijn de moeilijkste niet daar mag best van gegeten worden.

Een klein beetje detoxen deze week kan dus geen kwaad.. Met deze salade is dat gelukkig geen straf. We eten graag een salade als lunch, maar dan wel één die goed vult. De linten van groene asperges zijn voor ons echt een ontdekking: ze zien er mooi uit en geven een goede bite aan je salade. De combinatie met mango is lekker fris. Een aanrader dus deze kleurrijke salade met mango, linten van groene asperge, feta en granaatappelpitjes.

Ingrediënten (2 personen)

 • 400 g groene asperges
 • 75 g waterkers
 • 200 g doperwtjes, diepvries
 • 1 mango
 • 75 g feta
 • 100 g granaatappelpitjes
 • 3 el olijfolie
 • 1 el rodewijnazijn
 • 1 tl mosterd
 • Zout, versgemalen peper

Zet de waterkoker aan. Snijd de onderste 3 cm van de groene asperges af en schaaf ze in linten met een dunschiller of mandoline. Overgiet de asperges samen met de doperwtjes in een kom met kokend water. Laat twee minuten staan.

Snijd de mango in reepjes en verkruimel de feta. Leg de veldsla op een schaal. giet de aspergelinten en doperwtjes af en verdeel over de veldsla.

Leg de mangoreepjes erbij en bestrooi met de feta en granaatappelpitjes.

Klop een dressing van de azijn, olie en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade

No Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username