Flapjacks

Sinds maandag sta ik weer met beide benen op Hollandse bodem. Om me toch nog een beetje in Zuid Afrika te wanen, heb ik vandaag flapjacks gemaakt. Flapjacks zitten een beetje tussen een koek en een pannenkoek in. Tijdens de trainingsstage bleef Gregory Sedoc maar praten over heerlijke eiwitrijke flapjacks die hij eerder in Zuid Afrika had gegeten.  Ik was reuze benieuwd en daarom zijn we naar Kaapstad gereden om te zien of hij gelijk had! En dat had Gregory, ze waren heerlijk. Ik kon niet wachten om ze zelf te maken. Ik heb vanmiddag geëxperimenteerd met de ingrediënten en het is vrij snel gelukt om een lekkere, easy én gezonde flapjack te bakken. Echt een goed vullend ontbijt of lunch.

Flapjacks

Ingrediënten

  • 35 gr speltmeel
  • 1/2 schepje whey
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Mespuntje vanille
  • 80 gram magere kwark
  • Handje bosbessen (je kan ook de bevroren variant gebruiken)
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Water

  Garnering:

  • 1 kleine banaan
  • Handje walnoten
  • Honing

Meng alle droge ingrediënten (meel, whey, bakpoeder en kaneel) door elkaar in een kom. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten (kwark, bosbessen, vanille en ei). Roer vervolgens alles door elkaar. Voeg een beetje water toe, zodat substantie niet te dik is, maar nog wel stevig. Neem een kleine koekenpan, gebruik een beetje boter of kokosvet en voeg het beslag toe. Bak de flapjack 7 minuten op laag vuur, draai hem dan om en bak nog 5 tot 7 minuten. Heerlijk met stukjes banaan, walnoot en honing. Eet smakelijk!

FullSizeRender 2 IMG_6784

 

6 Comments
 • Jessica

  14/12/2015 at 21:22 Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept heb je weer geplaatst Dafne! Bedankt voor het delen!!

  • Sanne Schippers

   21/12/2015 at 15:46 Beantwoorden

   Bedankt Jessica, ze zijn echt lekker hè! We hebben ze net ook weer gegeten als lunch.

   Sanne en Dafne

 • Frank

  18/12/2015 at 10:01 Beantwoorden

  Goedemorgen Daphne! Leuke recepten, maar ik heb een specifieke vraag waar jij misschien wel antwoord op kan geven. Ik ben aan het sporten (3x per week fitness) en wil droge spieren trainen. Ik moet dus mijn vetpercentage verlagen om bijvoorbeeld de sixpack te gaan zien. Heb jij hier ook recepten voor?

  • Sanne Schippers

   21/12/2015 at 15:46 Beantwoorden

   Beste Frank,

   De meeste recepten op deze site passen goed bij een (top)sportdieet, ze bevatten weinig vetten en veel vitamines en eiwitten. In het nieuwe jaar zal ik meer specifieke recepten posten die je voor, tijdens of na het sporten kan eten!

   Groeten Sanne en Dafne

 • Lorne

  01/01/2016 at 14:44 Beantwoorden

  Hai Sanne en Dafne,

  Als fanatiek sporter en liefhebber van lekker eten ben ik altijd op zoek naar lekkere en gezonde gerechten, de Flapjacks passen hier perfect tussen. Bedankt voor het recept en de beste (sportieve) wensen voor 2016.

 • Esther Vorster

  11/04/2016 at 16:54 Beantwoorden

  Echt ontzettend lekker. Ik heb ze al een aantal keren gemaakt als ontbijt. Genieten! En loop er goed op!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username