Mexican ‘chipotle’ bowl

Deze stond al een tijdje op mijn ‘dit wil ik nog maken’ lijstje: een Mexican bowl. Tijdens mijn trainingskamp in Florida aten we regelmatig bij Chipotle waar je heerlijke Mexicaanse gerechten kan eten. En dan geen zware maaltijd met veel kaas en koolhydraten maar een bowl met veel groente, vlees, boontjes en mijn lievelings: verse guacemole. Vorig weekend heb ik mijn eigen variant gemaakt voor mijn ouders en die waren enthousiast!

Ingrediënten (2 personen)

 • 200 gram zwarte boontjes
 • 1 ui
 • 1/2 courgette
 • 2 tomaten
 • 300 gram bieflappen
 • Mexicaanse kruiden (1/2 tl van de volgende kruiden: paprika/komijn/cayenne/knoflookpoeder)
 • 1 avocado
 • 2 tenen knoflook
 • sla
 • tomaat
 • zout en peper
 • 1 limoen

Eventueel kan je dit gerecht meer ‘body’ geven door rijst en/of tortillachips toe te voegen. Voor de liefhebber kan je ook verse koriander toevoegen (wij behoren helaas tot de groep die het naar zeep vinden smaken..).

Bereiding
Snij de bieflappen, tomaat en courgette in stukjes. Snipper de ui. Prak de avocado en voeg verse knoflook en het sap van een halve limoen toe. Bak de uien in een eetlepel olie 3 minuten en voeg daarna de courgette toe. Zet de bonen op een laag vuurtje en verwarm dit. Bak de biefreepjes ongeveer 2 minuten in een eetlepel olie samen met de Mexicaanse kruiden. Verdeel zowel de warme als de koude de ingrediënten over het bord/bowl. Eet smakelijk!

1 Comment
 • Pytrik

  22/06/2017 at 19:57 Beantwoorden

  Ik kwam thuis, en er stond deze heerlijke maaltijd op me te wachten! Lekker!

Post a Comment

  • Quality time pokbowls sisters dafnelikes pokebowl family soepmetstokjes healthyfood
  • Tropische temperaturen dit weekend  veel water drinken Deze
  • Met wie wil je deze pokbowl delen vanavond? Tag degene
  • Zin in zondag! 200 meter voor thuispubliek tijdens fbkgames fbkgames
  • Raceday! Ik begin de dag het liefst met eieren fruit
  • Welkom lieve Fedde Sinds vorige week is de Schippers familie
  • HAPPY BDAY!! Dafne 26 Dat vieren we met deze goddelijke
  • Happy summer everybody! Ht moment om lekker buiten te eten