Post work out burger & Foodblog Awards

Goed nieuws: we zitten bij de laatste 5 finalisten van de Food Blog Awards in de categorie ‘Foodbloggers kookboek’. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! Ongeveer een jaar geleden begonnen we aan het avontuur om een kookboek te maken en ondertussen ligt het boek alweer 4 maanden in de winkels. Blijft toch een bijzonder moment elke keer weer: als je spontaan je eigen boek tegen komt in de winkel. Vooral de positieve reacties van jullie op het boek, de recepten en de mooie foto’s doen ons ontzettend goed. Tof ook om jullie eigen creaties op Social media terug te zien. Een nominatie als deze is een kers op de (kwark)taart. Stemmen kan nog tot zondag 24 september, doen jullie mee? Om deze nominatie te vieren, delen we een favoriet uit het Dafne likes kookboek: bietenburger tussen portobello’s met feta!

Dit recept heb je binnen een uur op tafel staan. Als je meerdere burgers tegelijk maakt kan je ze ook nog even in de koelkast bewaren. Fijn als je na het sporten gelijk een burger paraat hebt! Neem 2 burgers en je herstelmaaltijd levert voldoende eiwitten en koolhydraten.

Bietenburger tussen portobello’s met feta

Ingrediënten (6 burgers)

– 2 el gebroken lijnzaad
– 2 rauwe rode bieten, grof geraspt
– 2 teentjes knoflook, in plakjes
– 1 bosje verse bladpeterselie, grof gehakt
– 1 tl komijnpoeder
– 1 tl korianderpoeder
– 1 mespuntje gedroogde rodepepervlokken
– 1 el citroensap
– 200 g linzen uit blik, gespoeld en uitgelekt
– 200 g bruine rijst, gekookt gewicht en afgekoeld
– 50 g havermout
– 2 el plantaardige olie
– zeezout en peper

Optioneel ter garnering voor 1 burger:

– enkele gebakken uienringen
– 25 g feta, verkruimeld
– 2 blaadjes botersla
– 2 portobello’s, stelen verwijderd

Benodigdheden: rasp en keukenmachine

Bereiding

  1. Meng het lijnzaad met 2 eetlepels water en laat 15 minuten staan.
  2. Doe de geraspte bieten, knoflook, peterselie, het komijnpoeder, korianderpoeder, de rode peper-vlokken, het citroensap en wat zeezout en peper in de keukenmachine. Puls 1 keer.
  3. Voeg de linzen, gekookte rijst, havermout en het lijnzaadpapje toe en puls nog een paar keer zodat alles goed wordt gemengd en de linzen en rijst een beetje worden vermalen. Het mengsel mag niet te fijn worden, want je wilt een beetje structuur in je burger.
  4. Kneed het mengsel flink door met je handen zodat alles aan elkaar blijft plakken. Maak met je handen 6 burgers. Leg de burgers 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
  5. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de burgers om en om bruin in ongeveer 5 minuten.
  6. Garneer de burgers eventueel met gebakken uienringen, feta en botersla. Serveer tussen 2 half gegaarde portobello’s als een broodje. Hiervoor kun je de portebello’s bakken in een koekenpan (circa 10 minuten) of met wat olie in de oven garen (circa 15 minuten) tot ze zacht worden.

 

 

No Comments

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username