Pompoen pancakes

Voor pancakes in de ochtend kan je ons altijd wakker maken! Als alternatief op de all time favourite bananenpannekoekjes probeer ik de laatste tijd ook wat andere combinaties uit. Zo had ik nog een restje flespompoen liggen in de koelkast, en wat blijkt: een topcombinatie! Het is nu echt het seizoen van de pompoen, je ziet ze voor een schijntje liggen in de supermarkt. Wat betreft de voedingswaarde: pompoen bevat veel vezels en weinig calorieën. Flespompoen zit vol vitamine C, E, calcium en ijzer. Ook is pompoen een natuurlijke ontstekingsremmer. En voor sporters ook fijn: in pompoen zit veel magnesium, dat draagt bij aan je uithoudingsvermogen, kracht en werkt goed bij celschade. Ook een fijne maaltijd na een intensieve training dus!

Pompoen pancakes

Ingrediënten
– 200 gram flespompoen
– 100 gram (spelt)meel
– 110 ml melk
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel of speculaaskruiden
– 2 eieren
– 1 tl honing
– 1 tl vanille extract
– maple syrup

Snij de pompoen in stukjes en kook 10 minuten in een pan met water. Voeg na het afgieten de honing toe. Pureer de pompoen met een staafmixer.

Doe de meel in een andere kom. Meng de melk erdoor met een garde, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Roer er daarna de eieren, bakpoeder, kaneel en vanille door.

Voeg tot slot de pompoenpuree toe en roer tot een luchtig beslag.

In een grote koekenpan kan je 3 pancakes tegelijk bakken. Gebruik daarvoor boter of kokosolie. Na 2/3 minuten zijn de pancakes klaar.

Serveer de pancakes met ahorn siroop.

 

 

 

1 Comment

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username