Easy banaan & boekweitwafels

Volgens mij mag het officieel niet meer op 9 januari, maar we doen het toch: we wensen jullie een heel gelukkig en gezond nieuwjaar! Na een paar relaxte weken thuis met de familie, is voor zowel Dafne als mij de knop weer om. Zij heeft een pittige trainingsstage in Barcelona en ik sta weer voor de klas. En uiteraard hoort bloggen daar ook weer bij. We zijn niet zo van de goede voornemens, maar hebben ons wel voorgenomen elke week weer een gezond/sportief/lekker recept met jullie te delen. Bij deze de eerste van 2018!

We hebben allebei een tijdje geleden een wafelijzer aangeschaft en die doet zijn werk goed. Aan het begin was het even stoeien met de juiste verhoudingen van het beslag. Maar deze boekweitwafels behoren zeker tot onze favorieten. Ze zijn echt binnen 5 minuten klaar en vullen goed. Ook zitten er voldoende eiwitten in om te herstellen na een training.

Easy banaan & boekweitwafels

Ingrediënten (2 á 3 wafels)

  • 1 flinke banaan
  • 4 el boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1tl bakpoeder
  • 1 scheutje agavesiroop

Als topping kan je bijvoorbeeld kiezen voor: pure chocola, banaan, honing, agavesiroop, kaneel, blauwe bessen en ongezouten nootjes.

Bereiding

Verwarm je wafelijzer even voor (ongeveer op de middelste stand).

Prak de banaan in een kom en voeg dan de overige ingrediënten toe. Meng het tot een luchtig beslag.

Vet het wafelijzer in met wat boter of kokosolie. Je kan hier een kwastje voor gebruiken.

Giet 1/3 van het mengsel in het ijzer en verwarm een paar minuten.

Versier de wafel met je favoriete ingrediënten.

 

No Comments

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username