Frozen fruit

Wat een feestweek! Woensdag werd Dafne gehuldigd voor haar prestaties in Peking in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Geheel in stijl kwam ze in een speciale trein aan en mocht ze door een erehaag van joelende kinderen. Dafne straalde en vond het duidelijk bijzonder om te zien hoeveel haar overwinningen ook in haar eigen stad hebben losgemaakt. En vooral de enthousiaste kinderen blijven toch wel het leukst! Dit weekend ging het feest nog even door: in het Zwitserse Lausanne kreeg Dafne de award voor ‘European female athlete of the year’. Best bijzonder: ze is namelijk de eerste vrouw die deze prijs 2 keer achter elkaar wint. Naast de prijs kwam Dafne vooral enthousiast thuis over het heerlijke (sjieke) eten dat ze in Lausanne heeft gehad. Some things never change 😉

Om Dafne’s jonge fans te bedanken hebben we een lekker receptje speciaal voor kids: frozen fruit. Leuk om te maken in de herfstvakantie!

spoorweg

Selfie met de burgemeester en fans!

Speciaal berichtje voor de kids: dit recept is zo simpel dat je het ook lekker zonder je ouders kan maken! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een beetje geduld als het fruit in de vriezer gaat. Net zo lekker als een ijsje maar dan wel wat gezonder. En daar zijn je ouders dan ook weer blij mee!


Frozen fruit 

Ingrediënten

 • Bakje blauwe bessen, aardbeien en/of frambozen
 • Beker Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel honing
 • 50 gram pistachenoten
 • Satéprikkers

Fruit closeRijg de blauwe bessen aan een satéprikker. Voor kleine kinderen kan je het puntje er af halen. Meng de yoghurt met 1 eetlepel honing. Doop de stokjes in de yoghurt en leg ze op een bord in de vriezer. Na ongeveer een half uur zijn ze klaar.

Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier. Giet hier een laag van ongeveer 1 cm yoghurt in. Verdeel plakjes aardbei en stukjes pistachenoten over de yoghurt. Stop de schaal minstens een uur in de vriezer. Makkelijker kan bijna niet!

De overige yoghurt kan je nog mengen met losse stukken fruit! Eet smakelijk 🙂

DSC_1088

Yoghurt schaal

 

1 Comment
 • Björn

  19/10/2015 at 23:25 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk en gezond uit, ik ga de meiden komende woensdag maar eens aan het werk zetten. Ze mochten vorige week allebei met Dafne op de foto en ik heb ze zelden zo zien stralen. En dat wilt wat zeggen, nog bedankt daarvoor 😉

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username