‘Mijn kinderen gaan niet op atletiek’

Op deze blog schrijf ik meestal over dingen die ik leuk vind, het heet niet voor niets Dafne likes.. Maar vandaag wil ik even mijn hart luchten over iets dat ik níet leuk vind.


‘Mijn kinderen gaan niet op atletiek’
Vol verbazing las ik bovenstaande kop in de krant. Een uitspraak die werd gekoppeld aan de dopingschandalen in de internationale topatletiek. Het lijkt mij niet de oplossing om massaal te stoppen met atletiek en maar te accepteren dat de allermooiste sport de vernieling in wordt geholpen door valsspelers. Natuurlijk moeten dopingzondaars keihard worden aangepakt en is er nog een lange weg te gaan. Maar ik wil mensen vooral aanmoedigen mee te helpen atletiek weer positief in het nieuws te brengen. En laat je daarbij vooral niet door je vader vertellen maar niet op atletiek te gaan!


Zonder doping
Gelukkig heeft het overgrote deel van de mensen bewondering voor en vertrouwen in mijn prestaties. Prestaties waar ik dag in dag uit kneiterhard voor werk, ZONDER doping. Hoewel ik begrijp dat dopingschandalen de mening van mensen kleurt, blijft het  ontzettend vervelend om hier constant vragen over te moeten beantwoorden. Het voelt alsof je tegen de muur wordt gezet. Je moet je verdedigen tegen iets waar je juist voor altijd ver van vandaan wil blijven. Anders dan zeggen dat ik 100 procent schoon ben, kan ik niet. Dit blijkt ook uit de grote hoeveelheid dopingcontroles die ik wekelijks onderga.

Controles
Een bijna continue insight in je leven, dat is wat de dopingcontroleurs van je verlangen. Ik moet op elk moment van de dag kunnen aangeven waar ik mee bezig ben, waar ik ben en waar ik slaap. Het idee is dan dat de dopingcontroleurs op onverwachtse momenten kunnen langskomen. Regelmatig word ik ‘s ochtends mijn bed uit gebeld om vervolgens op commando naar de wc te moeten. Met je shirt helemaal omhoog en je broek op je enkels. Er staat iemand op een meter afstand te kijken waar je plas uitkomt en of je het wel opvangt in een potje. Veel respect zit er niet bij. Vervolgens wordt er vaak een aantal buisjes bloed afgenomen om nog eens extra te kunnen controleren of je iets gebruikt hebt. En dat meerdere keren per maand. Over het algemeen word ik dubbel gecontroleerd door zowel de nationale als de internationale dopingautoriteit. Geen pretje, maar het hoort erbij. Het hoort erbij om de mooiste sport ter wereld schoon te houden. Als ik daar aan kan bijdragen mogen ze wat mij betreft iedere dag komen.

Rusland
Dat deze grondige controles overal ter wereld evenveel gehouden moeten worden, daar ben ik het volledig mee eens. Ik vind het zelfs een voorwaarde om deel te mogen nemen aan atletiekwedstrijden. Het rapport dat deze week is verschenen over Russische atleten zorgt voor een hoop onrust binnen de atletiekwereld. Een tijdje geleden zag ik een documentaire waarin Russische atleten uit armere gezinnen worden verplicht doping te gebruiken. Om zo veel geld te verdienen en soms hele families te kunnen onderhouden. Dit zijn schrijnende voorbeelden van hoe een sport enorm besmet wordt. Het lijkt me belangrijk deze praktijken goed uit te zoeken en verantwoordelijken aan te pakken als daar bewijs voor is.

Mooiste sport
Die financiële belangen zijn niet de belangen die ik heb. Als Nederland mij zou verplichten doping te gebruiken zou ik per direct stoppen! Ik zou hier namelijk niet mee kunnen leven en mezelf absoluut niet in de spiegel kunnen aankijken. Er is ook een leven na de topsport. Ik doe mijn sport omdat ik het leuk vind. Niet voor het geld en niet voor de roem. Ik wil met talent, hard werken en doorzettingsvermogen de allerbeste atleet worden en blijven. Ik hoop niet dat ouders en kinderen zich laten afschrikken door alle negativiteit. Ik moedig dan ook iedereen vooral aan om deze mooie sport net als ik op een goede manier in het nieuws te houden en vooral wél op atletiek te gaan!

– Dafne

 

 

 

.

61 Comments
 • Claudia

  13/11/2015 at 00:26 Beantwoorden

  Hallo Daphne,

  Mooi geschreven.
  Onze dochter Tess van 8 jaar zit nu ruim 1 1/2 jaar op atletiek en geniet daar enorm van. Vooral alle wedstrijden. Ze kijkt enorm tegen je op en ze zegt dat ze wereld atlete gaat worden.
  Nou zo een mooie droom ga ik niet verpesten. Zolang Tess er plezier aan beleefd doen wij dat ook en rijden we haar met veel genoegen overal naar toe. Een trotse moeder.

 • Pim Pelstra

  13/11/2015 at 00:34 Beantwoorden

  Een mooie blog. Ik heb heel lang honkbal gespeeld. Hier waar ik 6 dagen per week mee bezig. Topsport? Nee niet het hoogst haalbare maar voor mij was het topsport. Ja ik heb ook wel is met pijn gespeeld, ik was werper, maar nooit heb ik iets genomen. Ik heb heel veel gezien, gehoord en gelezen in deze sport maar zelf heb ik niet gebruikt. Nooit, nog geen aspirine tegen de pijn. Ik kon dat puur ook niet verkopen aan mezelf. Sterker en beter wordt je door factoren als hard trainen en veel plezier. Zowel honkbal als atletiek als wielrennen als…. Etc doping zal helaas blijven bestaan. Net als jaloezie. Want zo zie ik doping. Wanneer je doping gebruikt dan ben je jaloers op je tegenstanders.

  Pim

 • Rene van Dam

  13/11/2015 at 00:38 Beantwoorden

  Ik kan je zorgen wel begrijpen. Maar als je altijd maar over doping hoort dan krijgt de sport, welke sport dan ook, een slechte naam. En je kunt bijvoorbeeld aan Rugby zien wat een imago voor de sport kan doen. Door de TV uitzendingen en de positieve benadering is er een toenamen van 16% bij de jeugd. En het maakt niet uit hoe de sport in de aandacht komt. Onze korfballers zijn afgelopen weekend wereldkampioen geworden. Omdat ik dicht bij de spelers sta weet ik hoeveel ook zij ervoor doen en laten. Maar doordat het niveau verschil in de wereld zo groot is krijgt deze titel minder waarde.

  Dus imago is zeer belangrijk. Daarom is het denk ik zo belangrijk dat er sporters zoals jij zijn, die zonder doping mooie resultaten halen. Gelukkig zijn er meer zoals jij, zoals Ranomi Kromowidjojo, Sven Kramer en Epke Zonderland. En zolang jullie de sport positief in de belangstelling blijven zetten geloof ik echt dat dit de sport uiteindelijk weer een positief imago zal geven.

  Maar het probleem is, een positief imago opbouwen kost jaren, het imago verknallen kost één moment!

 • Laurent

  13/11/2015 at 00:39 Beantwoorden

  Complètement d’accord avec toi. Il ne faut pas se décourager et continuer la promotion de notre sport qui est très pratiqué dans les classes populaires et être soit même un exemple en qualité d’athlète et d’entraîneur pour inscrire durablement l’athletisme dans des pratiques saines.
  Une belle saison à toi Dafne !!

 • Martijn Visscher

  13/11/2015 at 00:39 Beantwoorden

  Mooi en oprecht geschreven stuk Dafne. Blijf zo doorgaan, tot in Amsterdam2016!

 • ieke

  13/11/2015 at 00:47 Beantwoorden

  Zoo waar, zeker jeugdatletiek is de leukste sport. Je doet alles, sprinten, kogelstoten, balwerpen etc. Ik zou nooit een kind van atletiek afhouden, ook al verloren ze steeds van jou.

  ieke

  • marco

   13/11/2015 at 20:47 Beantwoorden

   en nog een tijdje daarna 🙂

 • Jim Svenoy

  13/11/2015 at 00:50 Beantwoorden

  Zoooooo mooi geschreven. Zoooooo gelijk heb je! Mijn kinderen gaan vervroegd naar atletiek!

 • Mohammed Zemouri

  13/11/2015 at 00:52 Beantwoorden

  Heel erg ontroerend om te lezen dat dit je heel erg persoonlijk aantrekt Dafne ! En idd mensen staan altijd klaar met een oordeel en hebben geen weet wat topsporters moeten doen om zover te komen. Blijf alle negativiteit van je afschrijven en bewijs de criticasters het tegendeel door je prestaties in je sport !

 • Johan

  13/11/2015 at 00:56 Beantwoorden

  Mooi geschreven Dafne. Jaren geleden moest de wielerwereld dit ondergaan en nu is blijkbaar der Atletiekwereld aan de beurt.

  Ik vraag me wel eens af wat voor belangen er spelen om door middel van doping zo “vals te spelen”.

 • Bjorn Paree

  13/11/2015 at 01:09 Beantwoorden

  Super geschreven ! Luc heb ik tijdens zijn topsport cariere niet gehoord en nu klaagt hij op alles. Wat ben ik blij dat jij nu op dit moment je mening deelt. En tevens ons fans een inkijk geeft mbt de controles die jij krijgt.

 • Frank Tamis

  13/11/2015 at 01:10 Beantwoorden

  Dit zou hetzelfde zijn als mijn zoontje het geweldig en fantastisch zou vinden met de wieler sport, wil gaan Wielrennen. Als hij, en dat vind ikzelf ook, dit een actieve sport vind om dit te gaan beoefenen, zou ik dit aan willen moedigen. Doe waar je zin in hebt en waar je energie van krijgt om heerlijk te sporten op (later hoog) niveau (als dit voor hem haalbaar is). Ik zou ook zeggen DOEN!

 • mr ron middelkoop

  13/11/2015 at 01:51 Beantwoorden

  Bravo!!

 • Ruud Löbel

  13/11/2015 at 07:52 Beantwoorden

  Misschien gaat die vader, die zijn kinderen niet op atletiek wil laten gaan, zelf wel een eindje wielrennen… Waarschijnlijk omdat hij dat nou eenmaal leuk vindt. Dan moeten wij ons al helemaal niet laten tegenhouden om te doen wat wij leuk vinden; zo hard mogelijk rennen, zo ver mogelijk springen en werpen. Jammer dat er altijd mensen zullen zijn die vals willen spelen, zeker als de belangen groot zijn. Maar daarnaast zullen er ook altijd echte atleten zijn, waar we ons eerlijk over kunnen verbazen.

 • Ingrid

  13/11/2015 at 08:08 Beantwoorden

  Mijn jongens doen aan atletiek, met heel veel plezier en hele leuke prestaties!
  Wat er nu in Rusland gebeurt / is gebeurd zegt heel veel over het regime in het land, niets over de atleten en zeker niet over de sport. Er is geen andere sport waartussen de sporters en daar omheen zoveel sportiviteit, collegialiteit en gezelligheid heerst. Een voorbeeld voor vele andere sporten!

 • Jan Herman Held

  13/11/2015 at 08:19 Beantwoorden

  Erg mooi verwoord Dafne, je ben een groot voorbeeld voor mijn zoon die bijna dagelijks van deze geweldige sport geniet.

 • Cynthia

  13/11/2015 at 08:49 Beantwoorden

  Nou mijn zoon zit lekker gewoon op atletiek en krijgt niks mee van de dopingschandalen. …hij zit bij jouw oude vereniging maarschalkerweerd

 • Sanjay

  13/11/2015 at 09:02 Beantwoorden

  Mooi artikel Dafne!

  Ook ik heb de documentaires gezien ( er zijn er twee van dezelfde persoon, een over voornamelijk Rusland en ook een over voornamelijk Kenia).

  Het is een hele lastige situatie; aan de ene kant heb je genoeg kansarmen die er alles voor over hebben om goed geld te verdienen met goed redenen ( familie ) maar er iets ‘onredelijks’ voor moeten doen… Doen ze het niet dan is de rij wel lang genoeg om van te kiezen.

  Helemaal als het gaat om landelijke roem, zoals Rusland, een land vol trots..

  In de documentaire over Kenia laten ze zien hoe makkelijk het is om aan prestatie verhogende middelen te komen is en je het zo kan gebruiken. Een gebruiker kwam te overlijden wegens een verkeerde timing van gebruik. Zeer verontrustend.

  Hopelijk wordt sport weer sport en is het niet een wedstrijd van wie de beste ‘middelen’ heeft.

  Groetjes,

  Sanjay

 • Simone

  13/11/2015 at 09:05 Beantwoorden

  Goedemorgen Dafne, super geschreven en helemaal eens. Als moeder van een jonge enthousiaste atleet en jeugdtrainster motiveer ik alle kinderen om mee te doen en vooral veel plezier te maken!! Succes met trainen Dafne!

 • Wilmke

  13/11/2015 at 09:06 Beantwoorden

  En zo is het Dafne! Laat je niet kisten door pessimisten in deze wereld. Mijn vriend heeft ook eens dopingcontrole gehad na een wedstrijd. Volgens mij is ie 2 uur binnen geweest, omdat hij niet kon plassen. Die man bleef zelf bij hem staan toen hij uhm moest poepen.. 😉 Dus privacy krijg je inderdaad niet.

  Ach, mensen die ooit tegen jou hebben gesprint (ik kon je de eerste tientallen meters bijhouden, daarna niet meer ha ha), weten dat je toen al een uitzonderlijk talent was. Met meer hard werken heb je dat nu in zijn volle glorie laten zien. Je komt niet vanuit het niks! Gewoon plaat voor je kop als mensen denken dat jij ook wel moet gebruiken om zo hard te kunnen als blanke.. 🙂
  Ga zo door Dafne!

 • Susan

  13/11/2015 at 09:15 Beantwoorden

  Mijn dochter van 11 zit wel op atletiek en het is haar lust en haar leven. Jij bent haar grote voorbeeld en inspiratie. Ze zit bij een fantastische club, wordt goed begeleid en heeft veel vriendinnetjes op de club.
  Atletiek is hier zelfs zó populair dat er een jeugdledenstop is. Voor mijn idee is handelen uit angst nooit verstandig. Gelukkig deelt dus niet iedereen de mening van die overbezorgde ouders en zijn er nog genoeg mensen die deze fantastische sport een warm hart toedragen.

 • Maaike

  13/11/2015 at 09:22 Beantwoorden

  Helemaal mee eens Dafne!!!
  Ik hoop dat we nog heel lang mogen gaan genieten van alle prestaties, die door jouw enorme inzet en passie tot stand zullen komen!
  Het krantenartikeltje was mij ook al in negatieve zin opgevallen.

 • Michiel v. Ginkel

  13/11/2015 at 10:09 Beantwoorden

  Helemaal gelijk.
  De atletiek wordt hierbij in het verdomhoekje gezet, juist terwijl het zo’n leuke sport is… Ik ben al 19 jaar lid van een en dezelfde atletiekvereniging en zo lang ik daar rond loop heb is het altijd een hele gezellige bedoening geweest. Ik denk dat juist dat heel belangrijk is, voor kinderen én volwassenen.
  Jammergenoeg zitten er een aantal figuren tussen die het voor de rest verzieken. Jammer is dat…

 • RG Poulussen

  13/11/2015 at 10:11 Beantwoorden

  From the heart.

  Altijd goed.

  • Fanny

   05/07/2016 at 04:20 Beantwoorden

   Haha. I woke up down today. You’ve chreeed me up!

 • Rose Mentink

  13/11/2015 at 10:12 Beantwoorden

  Zo zonde ik vind atletiek juist voor kinderen één van de mooiste sporten. Ik geniet van die kleintjes op de atletiekbaan die samen op een speelse manier bewegen en lol hebben. En nog meer geniet ik van de mensen waarmee ik train die dat al van kleins af aan doen. Als ik alles over mocht doen, zou ik als kind juist op atletiek gaan. Goede blog Dafne, dankjewel!

 • […] Zonder doping Gelukkig heeft het overgrote deel van de mensen bewondering voor en vertrouwen in mijn prestaties. Prestaties waar ik dag in dag uit kneiterhard voor werk, ZONDER doping. Hoewel ik begrijp dat dopingschandalen de mening van mensen kleurt, blijft het ontzettend vervelend om hier constant vragen over te moeten beantwoorden. Het voelt alsof je tegen de muur wordt gezet. Je moet je verdedigen tegen iets waar je juist voor altijd ver van vandaan wil blijven. Anders dan zeggen dat ik 100 procent schoon ben, kan ik niet. Dit blijkt ook uit de grote hoeveelheid dopingcontroles die ik wekelijks onderga. Lees hier verder […]

 • Marek

  13/11/2015 at 10:20 Beantwoorden

  Topper ga zo door! Mijn kinderen mogen zeker wel op atletiek! Hoop ook dat ze dat willen als ze wat groter zijn! Sportieve groet, Marek Vis

 • Ankie

  13/11/2015 at 10:27 Beantwoorden

  Ik mag toch hopen, beste Dafne, dat die controles bij jou door een vrouw wordt gedaan?

 • Rien van Haperen

  13/11/2015 at 10:32 Beantwoorden

  Uit het hart gegrepen!

 • Michel

  13/11/2015 at 10:38 Beantwoorden

  Heb van de week mijn twee oudste ingeschreven bij PAC Rotterdam. Het tegengeluid dat je laat horen blaast atletiek nieuw leven in.
  Keep it up!!!

  Gr. Michel

 • metaljack

  13/11/2015 at 10:38 Beantwoorden

  Coole foto!! en een goed statement.

 • P.Reiding

  13/11/2015 at 11:18 Beantwoorden

  Heel mooi verwoord Dafne. Ik heb niets anders dan respect voor jou. Het is jammer dat een paar verrotte appels het voor mekaar krijgen dat een topsporters leven zo gecompliceerd wordt. Ik vind het gewoon ongelooflijk wat jij nog bovenop al die keiharde trainingen nog over moet hebben om jou geliefde sport te kunnen beoefenen. Nogmaals ik heb alleen maar diep en diep respect voor jou prestaties.

 • rom molemaker

  13/11/2015 at 11:37 Beantwoorden

  Duidelijker en mooier kan het niet, Dafne.
  Jij werkt kneiterhard en ik ben kneitertrots op je.
  Het is dat het voor mij te laat is, anders ging ik direct op atletiek 🙂

  Rom

 • Christiaan

  13/11/2015 at 11:37 Beantwoorden

  Mooi! Zelf heb ik nog nooit er bij stil gestaan hoe mensonterend een dopingcontrole kan zijn.. Mensen zijn tot veel in staat wanneer je familie niet kan overleven, dus begrijp ergens de atleten wel die op deze manier hun familie kunnen helpen. Veel mensen zullen zichzelf wegcijferen wanneer hierdoor voor kinderen of ouders een betere toekomst wordt gegarandeerd. Mooi hoe je met jouw focus en mindset jouw grotere missie voor schone atletiek voortzet! Tnx voor de inspiratie!

 • Hans Horst

  13/11/2015 at 11:50 Beantwoorden

  Respect voor jou Dafne. Dat je zo voor jou favoriete sport leeft.

 • Matthieu Nieuwenhuis

  13/11/2015 at 11:52 Beantwoorden

  Heel goed en mooi omschreven wat atletiek is. Atletiek is de sport der sporten waar de sportiviteit het meest belangrijkste is. Laten we ons vooral niet door dit nieuws beïnvloeden. De mensen die dit zeggen kunnen dan op geen enkele sport aangezien het helaas bij elke soort sport plaats vindt. Laten we met zijn alle ( die een sport beoefend ) ervoor zorgen dat alle sporten schoon worden van doping.

 • Rob

  13/11/2015 at 11:56 Beantwoorden

  Je hebt helemaal gelijk, deze mooie sport mag niet kapot worden gemaakt door een stelletje losers !

 • Leontien Viergever

  13/11/2015 at 12:18 Beantwoorden

  Beste Dafne,

  Sterk geschreven! Ik heb net het desbetreffende stuk even opgezocht en ik snap de frustratie rondom de dopingprakrijken; de geïnterviewde heeft dezelfde frustratie die jij hebt.. En terecht!! Maar om daarvoor je kind niet op atletiek te willen doen of in ieder geval niet op hoog niveau te willen laten atletieken? Misschien moet je dan je kind maar helemaal niet op een sport doen, want welke sport is nu wel 100% ‘schoon’? Hoe bizar ook..ik denk geen enkele!

  Mijn dochter van 7 zit nu ruim een jaar op atletiek en ze vindt het geweldig! Lekker buiten bezig zijn, de diversiteit in de onderdelen, het samen trainen (en dus vriendjes en vriendinnetjes maken), de wedstrijden en dan is ook nog ieder seizoen anders; het baanseizoen zit erop en de komende maanden zijn de kids lekker aan het crossen (verplicht vies worden, hoe cool is dat!).

  Ik zou iedere ouder juist aanraden om eens een keer een kijkje te gaan nemen op de atletiekbaan en hun kind een paar keer mee te laten doen om de sport te ervaren. Al hoef ik eigenlijk geen reclame meer te maken, want onze vereniging stroomt op dit moment over met nieuwe aanmeldingen dankzij door het zogenaamde Dafne-effect! Dus bedankt hiervoor :-).

  Ik wens je nog waanzinnig veel succes met je geweldige carrière; je bent een groot voorbeeld voor velen!
  Hartelijke groet, Leontien

 • Frank Lansman

  13/11/2015 at 12:29 Beantwoorden

  Ik geef je groot gelijk maar waar armoede heerst doet men gekke dingen maar precies andersom ook! Doping is het pas als het op de verboden lijst staat en waar een hoop geld is hebben ze wel iets wat nog niet op die lijst staat….

  Dus lopen controleurs altijd achter de feiten aan.

  Ik wens Daphne een mooie tijd toe tussen de steroïden sprintsters.

 • Robert

  13/11/2015 at 12:42 Beantwoorden

  Mooi geschreven Dafne. Komt toch wel positief over, in de goede zin van het woord!

 • Simon Wielenga

  13/11/2015 at 12:51 Beantwoorden

  Hallo Dafne,

  Ik wil je namens mijzelf graag zeggen dat ik een enorm respect heb voor wat jij allemaal voor een schone sport over hebt. Persoonlijk zou ik het niet kunnen opbrengen om dag en nacht klaar te moeten staan voor die controles, voor mij zou de lol er dan van af zijn.

  Maar jij leeft voor de sport en kan het hierdoor opbrengen, ik ben het ook met je eens dat wij onze kinderen nooit moeten afhouden van hun sport of passie en dat we het juist moeten stimuleren.

  Met een vriendelijke en respectvolle groet.

  Simon Wielenga

 • Ton Meijer

  13/11/2015 at 12:52 Beantwoorden

  Beste Daphne,

  Dit is de enige manier waarop je op deze zaken kunt reageren. Achterdocht zal er altijd blijven, en niet alleen in de (atletiek)sport.
  Je hebt het prachtig verwoord in je blog en ik weet zeker dat 98% van Nederland achter je staat.
  Ga lekker door met je plannen en we hopen van je te mogen genieten in 2016 bij EK en OS.
  Namens E.A.C. De Sperwers uit Emmen,
  Ton Meijer, voorzitter

 • Peter

  13/11/2015 at 13:02 Beantwoorden

  Mijn kind ging op atletiek door jou. En ook al is het een jongen, hij “wil later Dafne Schippers worden” 🙂

 • Gerrit Riezebos

  13/11/2015 at 13:02 Beantwoorden

  Duidelijk verhaal Daphne. Geen atletiek vanwege dopingschandalen, dan ook niet zwemmen. En ook niet voetballen omdat profs het nodig vinden om elkaar onderuit te schoppen. Sport is in 99% van de gevallen een sociaal gebeuren. Of je nu individueel (wat heet … loop jij wel eens wedstrijd in je eentje?) in groepsverband sport.

  Veel succes,
  Gerrit Riezebos

 • Lienke Tegelberg

  13/11/2015 at 13:38 Beantwoorden

  Mooie blog, heb net op mijn 58ste mijn eerste marathon in New York gelopen. Met een goede voorbereiding, adviezen en trainingsschema van een sportarts en goede voeding kun je zelfs als amateur goede prestaties leveren en veel plezier aan je sport beleven.
  Jammer als sporters met talent in Rusland bijv. verkeerde keuzes maken door slechte begeleiding. Nederland mag trots zijn op Dafne, ambassadrice van schone topsport.

 • Richard van 't Noordende

  13/11/2015 at 14:57 Beantwoorden

  Dat dus?

 • Hans Witjes

  13/11/2015 at 15:42 Beantwoorden

  Een goed geschreven, eerlijk verhaal van een bevlogen atlete, die boven iedere verdenking staat. Een vrouw met een passie en, zoals ze al heeft bewezen, grote klasse, niet alleen als sportvrouw.

 • Leo

  13/11/2015 at 15:55 Beantwoorden

  Hoi Dafne,

  Zo dat lucht op! Je hebt helemaal gelijk, hopelijk mogen de kids van Luc “de witte Keniaan” uiteindelijk zelf beslissen op welke sport ze gaan en is atletiek rond die tijd weer vooral positief in het nieuws, zoals jij dat zo mooi en zo intens bent geweest dit seizoen. Je wordt niet voor niets straks wereldatlete van het jaar! Een ongekende prestatie voor een Nederlandse met paardenstaart ha! Jammer dat het Gala niet door gaat (heb jij weer…), maar de erkenning is er niet minder om. Ik zit op 13 en 17 augustus 2016 klaar voor de buis om je te zien vlammen. Je bent een fantastisch natuurtalent en een held voor hopelijk veel kids die door jou voor atletiek zullen kiezen. Succes en mijn support heb je!!

 • Hans Zollinger

  13/11/2015 at 16:36 Beantwoorden

  Je bent en blijft een topper, dat blijkt ook uit jou w verhaal. Ik hoop je gauw weer eens te ontmoeten.

 • Rob Tuinstra

  13/11/2015 at 16:43 Beantwoorden

  Spoken from the heart of a true ambassador for athletics.
  Keep up the good job Dafne!
  See you @Amsterdam @EK2016

  Rob

 • Alexander

  13/11/2015 at 17:47 Beantwoorden

  Om dit bericht te ondersteunen… In Hoogvliet wordt komende woensdag een scholenatletiektoernooi gehouden in sporthal boomgaardshoek. Hier doen een kleine 100 kinderen aan mee, waarvan 26 van mijn school. En ik weet nu al dat zij het leuk gaan vinden!! ( mede dankzij de super lessenserie die we in juni hebben gehad van Robert lathouwers.) En daar zullen er vast een aantal zijn die wel op atletiek gaan 🙂

 • […] Lees verder op haar blog […]

 • leny wittenberg

  13/11/2015 at 18:09 Beantwoorden

  Dafne je verhaal is me uit het hart gegrepen.
  Blijf schoon. Haal je medailles. We genieten van alle sport. Heerlijk.
  Korfbalteam WK kampioen, ook dik verdiend na zoveel trainingsarbeid.
  Dafne, Sven, Naomi, hockey etc etc. Succes. leny

 • Maaike

  13/11/2015 at 21:58 Beantwoorden

  Hi Dafne,

  Ik klikte dit artikel aan omdat ik zag staan ‘mijn kinderen gaan niet op atletiek en ik dacht heh hoe kan dit gezegd worden, wie wat waar?!

  Bizar om te lezen over hoe die controles gaan trouwens, best wel heftig.

  En helemaal met je eens, atletiek is een mooie sport dus als kinderen het willen doen moeten ze dat gewoon doen!

 • Edvard Houtkoop

  14/11/2015 at 10:47 Beantwoorden

  Wees een rolmodel en beweeg omdat je het leuk vindt. Ik kan niet anders en heb helaas niet de mogelijkheden om de beste te zijn en gelukkig niet de druk of verleiding van doping. Op eigen kracht twee marathons gelopen en gezond/heel gebleven.

  Keep up the good work! Ik ben trots op je!

  Edvard

 • Francis

  14/11/2015 at 12:44 Beantwoorden

  Ha Dafne,
  Mensen vellen zo snel een oordeel. Jammer is dat. Waarschijnlijk begrijpen ze niet wat een discipline en doorzettingsvermogen achter jouw prestaties achuilgaan. Gelukkig hebben jouw prestaties de atletiek veel mooie publiciteit gegeven. Ik ben al ruim 11 jaar een atletiekmoeder en ik moet zeggen dat ik atletiek nog steeds een heel mooie sport vind, ze maken leuke contacten met kids van de andere verenigingen. Er is respect en bewondering voor andermans prestatie. Atletiek is een pracht sport! Kinderen komen in contact met verschillende disciplines, lekker buiten, het is een individuele sport maar je opereert ook als team. Ik kan het uedereen aanraden!! Mijn kids hebben al 11 jaar veel plezier in hun sport en ik hoop dat ze sat nog heel lang volhouden!! Jou wens ik heel veel succes en pkezier en laat je niet van de wijs brengen door negatieve mensen/berichten!!

 • Celine

  15/11/2015 at 11:16 Beantwoorden

  Mooi geschreven!! Respect voor jou!!

 • rfheijnen

  15/11/2015 at 13:54 Beantwoorden

  Zo ga je hard voor (hart)letiek!

 • Stuart Wild

  18/11/2015 at 02:25 Beantwoorden

  Hi Dafne,

  How are you feeling? It is not important what others say or think. The better you are the more resistance you are going to get from people having no guts but want all the glory!
  You are that type of person it is all or nothing. I am the same. Concentrate upon everything and let the critics for what it is!

  If the gold is in the top of the tree than halve way most people will ask you to get out of that tree cause they are afraid you hurt yourself. Most feel Ok being close around that person who try taking the gold or got the gold feels safer. I never wanted to be safe. We die everyday so better not wasting any time.

  What I am saying? Only a small group of people you want to hang around with, the rest is senseless clutter. I know that you can go way faster. Focus completely upon the flow of things, let the race run you, you will start flying to 21.40. Let all hesitation go. You got something what your competitors do not have! You are real without play! Once you align all energy with the powerhouse you are. you mentally, spiritually and physically will merge into a speed close to Flo Jo!

  I am not thinking just feeling, love your soul! Be You!

  Stuart Wild AKA “TheBarkingStork”

 • sascha meyer

  30/11/2015 at 20:44 Beantwoorden

  Hoi Dafne,

  Mooi stukje. Houd het maar bij powerfood!

  Groetjes
  Sascha

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username