Papadum zalm & wasabi

Naar mijn idee werd het eens tijd voor een receptje met vis op de blog. In Nederland eten veel mensen (te) weinig vis en het is juist zo lekker en healthy! Het is bovendien een goede keuze na het sporten: zalm zit barstensvol eiwitten en omega-3-vetzuren die de spieropbouw stimuleren. Ik ben zelf een grotere visliefhebber dan Dafne, maar zij is wel gek op sushi. Deze papadum met zalm en wasabi combineert een knapperige Indiase papadum met die heerlijke sushismaken van zalm met wasabi. Een top combi!

Dafne is ondertussen geland in Zuid-Afrika met de Nederlandse atletiekploeg voor een trainingsstage van 3 weken. Even de totale focus op het trainen. Ze stuurde net een foto van haar avondmaal: Afrikaanse Bobotie mét papadums!

Ps. We waren ontzettend verrast door de vele leuke en positieve reacties op haar blog van vorige week. Bedankt daarvoor namens Dafne 🙂

Papadums zijn een soort knapperige crackers die worden gemaakt van linzenmeel. In India worden ze vaak gegeten bij curry’s. Je kan papadums frituren maar ook klaarmaken in de magnetron (gezondere keuze). Ik heb deze papadums met zalm dit weekend aan mijn vrienden voorgeschoteld en die waren fan! Voor dit recept is het wel de moeite waard om even om te fietsen voor een stuk verse (en duurzaam gevangen) zalm bij een goede visboer, dat is zoveel lekkerder. Je kan de papadums ook als diner eten samen met deze Aziatische rainbow salade.

Papadums met zalm en wasabi

Ingrediënten (5 papadums)

– 5 papadums
– stuk verse, duurzaam gevangen zalm (ongeveer 300 gram)
– 1 theelepel wasabi pasta
– 3 eetlepels yoghurt mayonaise
– Halve komkommer
– 2 eetlepels sesamzaadjes
– Sojasaus
– Arachide (of zonnebloem) olie

Doe een laagje van ongeveer 1 cm olie in de pan en verhit deze (of bestrijk de papadum met een dun laagje olie en verhit 30seconden op de hoogste stand in de magnetron). Check of de temperatuur goed is door er een stukje papadum in te doen, als het pruttelt is het goed. Bak de papadums in 3 seconden per stuk knapperig. Meng de wasabi met de mayonaise. Snij de verse zalm en komkommer in dunne reepjes. Ik heb de slierten van de komkommer gemaakt met een spiraalrasp. Verdeel een paar plakjes zalm over de papadum en besprenkel deze met een paar druppels sojasaus. Leg daarover een paar slierten komkommer en een theelepel wasabimayonaise. Strooi er daarna nog wat sesamzaadjes over.

DSC_1203

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

  • No images found!
    Try some other hashtag or username