Salade bietjes & linzen

Speciaal voor jullie een gezond receptje om de week goed mee te beginnen! Na een fijn dagje rust (is ook belangrijk) gaat voor Dafne vandaag alweer haar laatste trainingsweek in Florida in. Afgelopen week heeft ze weer flinke krachttrainingen gedaan (o.a. boxjumps en voorslaan) en heeft ze 250 en 150 meter gelopen (check het filmpje hier). Even een kleine uitleg: dit zijn natuurlijk niet de afstanden die ze loopt maar dat noem je supercompensatie. Door die 50 meter extra op de 250 meter ga je als het ware een grens over. Als het goed is valt dan de 200 meter straks ‘mee’. De 150 meter daar snel achteraan is om ook dat laatste beetje sprintkracht er nog uit te krijgen. Heel heftig maar tijdens het herstel win je dan als het goed is sprintkracht en inhoud!

Voor die extra energie is het belangrijk goed te eten! Ik ben de keuken in gedoken voor een voedzame en kleurrijke salade. Een experimentje maar naar eigen zeggen goed gelukt. Beiden zijn we gek op de combinatie bietjes en geitenkaas. Samen met de linzen is het een goed vullende salade, barstensvol vitamientjes!

IMG_5547

Deze salade is ook de volgende dag nog erg lekker. Ideaal om mee te nemen naar je werk of is Dafne’s geval haar training!

Salade bietjes & linzen

Ingrediënten (4 personen)

– 3 of 4 voorgekookte rode bietjes
– 3 gele bieten (rauw)
– 50 gram broccoli sprouts (of alfalfa)
– 250 gram bruine linzen (evt. uit blik)
– 100 gram zachte geitenkaas
– platte peterselie
– 3 eetlepels balsamico
– 2 eetlepels olijfolie
– handje pompoenpitten

Laat de linzen een paar uur weken. Kook ze vervolgens ongeveer 30 minuten. Schil de gele bieten en snij ze in smalle reepjes (deze hoef je niet te koken). Snij ook de rode bietjes in reepjes. Maak een dressing van de balsamico, olijfolie en naar smaak wat peper en zout. Verdeel de linzen, bietjes, sprouts, geitenkaas, peterselie en pitjes over een bord en maak het af met de dressing.

Close in potje

DSC_1209

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 Comment
  • vanja

    25/04/2016 at 10:49 Beantwoorden

    ga het meteen namaken, wel maak ik een een Vinaigrette van balsamico (rode wijnazijn), olijfolie, zout en/of peper en wat kruiden er bij!

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username