Aziatische slawraps

Na een hectisch (en succesvol!!) weekend is het tijd voor weer een gezond en superlekker receptje op de blog. Een tijdje geleden at ik deze slawraps voor het eerst in Florida. Door de wrap van sla is het lekker fris en licht verteerbaar. Thuis heb ik een Aziatische variant gemaakt en dat is goed gelukt al zeg ik het zelf ;)..

Ik ben gek op eten met allemaal kleine bakjes met ingrediënten. Iedereen kan dan zelf bepalen hoe je je wrap vult. Het lijkt een flinke lijst ingrediënten maar je kan ook prima wat weglaten of zelf toevoegen!

Slawraps

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 krop ijsbergsla
 • 300 gram (biologische) kipfilet
 • 1 avocado
 • 2 lente uitjes
 • 1/2 rode peper
 • een bosje koriander (naar smaak)
 • 1 winterpeen (of 4 kleine wortels)
 • 1 paprika
 • bakje tauge
 • 1/2 komkommer
 • 50 gram cashewnoten
 • 1 teen knoflook
 • 2 theelepels sambal
 • 1 eetlepel ketjap
 • 1 limoen

Sausje:

 • 1 el sojasaus
 • sap van 1/2 limoen
 • 1/2 rode peper
 • 2 el vissaus
 • 1 tl bruine suiker
 • Koriander naar smaak

IMG_3677

Snij alle groente (paprika, avocado, wortel, komkommer en lente ui) in reepjes. Maal de cashewnoten fijn met een vijzel. Meng alle ingrediënten voor het sausje. Was de sla en scheur de bladen voorzichtig los. Bak de kipfilet samen met de sambal, ketjap en een fijngesneden teentje knoflook tot het gaar is. Serveer alle ingrediënten in losse bakjes en laat iedereen zelf de wrap vullen naar smaak!

Ps. Het gerecht is ook lekker met Aziatisch gehakt. Bak hiervoor 300 gram (biologisch) rundergehakt samen met een beetje gember (duim), 2 tenen knoflook, 1/2 rode peper, 1/2 limoen, 2 eetlepels vissaus en 1 theelepel bruine suiker.

Eet smakelijk!

 

4 Comments
 • Daniëlle

  24/05/2016 at 17:49 Beantwoorden

  Klinkt heel erg lekker! Ik ga het zeker eens proberen te maken!

  • Sanne Schippers

   25/05/2016 at 16:49 Beantwoorden

   Zeker doen Danielle! Eet smakelijk 🙂 Groetjes Sanne en Dafne

 • Patty Scharff

  25/05/2016 at 17:47 Beantwoorden

  Beste Dafne,

  Bedankt voor deze heerlijk recepten.

  Wat ziet dat er heerlijk uit. Ga ik zker proberen

  Groetjes Patty

 • Marleen

  26/05/2016 at 09:43 Beantwoorden

  Ziet er inderdaad lekker uit en een fijne lunch voor een warme dag. Ik zag je afgelopen zondag, ik ben totaal van je onder de indruk, wat verschrikkelijk tof om je een keer in het echt gezien te hebben. Geweldig gedaan, gefeliciteerd! Liefs Marleen.

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username