Groene salade met zalm

Halleluja: Eindelijk vakantie! Ik merk dat nu ik meer ontspannen ben, ik ook steeds meer besef dat ik terug mag kijken op een fantastisch seizoen. Ik voel nu ook dat het allemaal wel behoorlijk intensief is geweest. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel vlieguren gemaakt en verschillende landen gezien! Maar ook emotioneel was het soms een flinke uitputtingsslag. Tijd voor een flinke recovery dus. Nu nog even thuis in Utrecht en volgende week lekker op vakantie.

Naast veel slapen & afspreken met familie en vrienden, ben ik ook weer veel gaan koken deze week. Met de hele familie hebben we zondag deze groene salade met zalm en asperges gegeten. Dat ik nu vakantie heb, betekent niet dat ik me helemaal laat gaan met eten. Natuurlijk ga ik af en toe wel lekker lunchen met hapjes, maar ik merk toch dat gezond eten echt een levensstijl is geworden. Daardoor voel ik me beter en zit ik goed in mijn vel. Deze salade zit vol met proteïnen. Deze zijn goed voor het herstel van je spieren maar bijvoorbeeld ook voor je huid en haar. En kijk, dat kan ik nu allemaal best goed gebruiken!

DSC_1826Groene salade met zalm 

Ingrediënten

 • 200 gram spinazie
 • 200 gram groene aspergetips
 • Bakje warmgerookte zalm
 • 2 eieren
 • 1 avocado
 • tuinkers (of alfalfa)
 • 1 handje sojaboontjes

Gril de asperges in een eetlepel olijfolie in de grilpan. Kook de eieren. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snij vervolgens de avocado in plakjes. Verdeel de spinazie over een schaal, verdeel daar de overige ingrediënten over.

Je kan nog een dressing maken van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel honing en een halve eetlepel mosterd.

 

5 Comments
 • Esmée

  17/09/2016 at 15:48 Beantwoorden

  Dat ziet er goed uit! Mijn vriendinnen en ik willen deze gezonde salade vanavond uitproberen voordat we de Damloop by Night lopen. Kan ik dit recept gewoon keer drie doen voor drie personen?

  • Sanne Schippers

   18/09/2016 at 10:28 Beantwoorden

   Hoi Esmee,

   Is het gelukt gisteren? Ik denk dat 3x het hele recept wat veel is! Het is geschikt voor 2 personen. Groeten Sanne en Dafne

 • Karina

  17/09/2016 at 16:09 Beantwoorden

  Klinkt verrukkelijk en smaakt vast nog beter.
  Voorspoedige recovery en een super fijne vakantie gewenst.

  • Sanne Schippers

   18/09/2016 at 10:27 Beantwoorden

   Dankjewel Karina!

 • José

  19/09/2016 at 19:27 Beantwoorden

  Het was heerlijk!

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username