Speed pizza

Goedemiddag! Aangezien ik besloten heb geen indoor wedstrijden te lopen dit seizoen bestaat mijn leven op dit moment uit trainen, trainen en nog eens trainen. Meestal kom ik behoorlijk hongerig thuis na zo’n intensieve training. Het liefst eet ik dan iets warms, maar wel iets dat snel klaar is. Deze speedpizza is de laatste tijd favoriet. Natuurlijk zou je de bloemkoolbodem ook zelf kunnen maken maar die van mij vielen steeds uit elkaar. Gelukkig kan je ze nu ook gewoon in de supermarkt vinden.. Maar dan wel met zelfgemaakte pesto en burrata. Check het recept!

DS_NR_EDITED-003_WIDE

Foto: NR Presents

Speedpizza

Ingrediënten (1 persoon)

 • 1 bloemkool pizzabodem
 • 1/2 bol burrata
 • 1/2 courgette
 • handje granaatappelpitjes
 • 1 theelepel oregano
 • olijfolie

Spinaziepesto

 • 100 gram spinazie
 • 50 gram pijnboompitten
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 3 el olijfolie
 • 1 teen knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak met een kaasschaaf slierten van de courgette. Bestrooi de pizzabodem met de oregano. Beleg de bodem met stukjes burrata en de courgetteslierten. Sprenkel er wat olijfolie over en eventueel wat peper en zout. Zet de pizza in de oven (zie instructies verpakking). Maak ondertussen de pesto. Bak de pijnboompitjes kort aan. Mix de spinazie, pitjes, parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook in een keukenmachine tot een smeuïg geheel.

Haal de pizza uit de oven, beleg met de granaatappel, pesto en eventueel nog wat stukjes burrata. Eet smakelijk!

Ps. Ik ben dol op granaatappelpitjes maar dat pellen is wel een gedoe. Deze manier vind ik het makkelijkst!

 

No Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username