Floribbean food

Als ik in Amerika ben, krijg ik ook regelmatig de vraag ‘hoe is het eten daar?’ Het blijft toch een vooroordeel dat je in Amerika alleen maar vet kunt eten. Nou, in Florida is niets minder waar! Waar ik dus onlangs per ongeluk achterkwam is de eigen kookstijl hier in Florida, namelijk Floribbean food. Ik had er eerlijk gezegd nooit van gehoord (jullie wel?), maar toen ik erover in gesprek raakte met een local wist ik zeker: Floribbean past bij mij! De naam is een combinatie van Florida en de Carribean (Caribische eilanden), dus de gerechten zijn erg beïnvloed door de keukens van Jamaica, de Bahama’s en Cuba. Floribbean gerechten kenmerken zich door veel verse ingrediënten en kruiden, lokaal gevangen vis en kip uit de eigen regio. Alleen wordt er minder gebruikt gemaakt van het frituren en bakken in olie. Dus: heerlijke, smaakvolle gerechten met verse producten! Ik zit hier nog wel even dus je snapt dat ik veel inspiratie opdoe.

Sanne heeft alvast een voorproefje gemaakt: een combinatie van gamba’s, veel groente én tropisch fruit. De groene asperges zijn op dit moment echt lekker..

DSC_4879

Floribbean schotel met gamba’s en mango

Ingrediënten 

 • 1 bosje groene asperges
 • 1 mango
 • 250 gr gamba’s
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • peper en zout

Voor de guacemole

 • 1 avocado
 • 1 eetlepel olijfolie
 • ½ limoen
 • 1 teentje knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de houtige onderkant van de groene asperges (zie hier hoe dit moet ), en snijd de overgebleven asperges in tweeën. Wok de gamba’s een paar minuten in de wokpan. Pel en pers de knoflook.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en de geperste knoflook. Verdeel de stukjes asperge en gamba’s over de schaal. Strooi naar smaak peper en zout erover. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

Snijd de avocado in blokjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe vervolgens de avocadoblokjes in de blender, met de knoflook en de olijfolie. Pers de halve limoen boven de blender uit en meng alles tot een sausje.

Snijd de mango in blokjes (zie hier hoe dit moet). Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de mangoblokjes en het avocadosausje over de schotel.

Eet smakelijk!

No Comments

Post a Comment

 • No images found!
  Try some other hashtag or username