Mango springrolls

‘Eet jij eigenlijk net zo gezond als Dafne?’ Deze vraag krijg ik regelmatig in interviews na het verschijnen van het Dafne likes kookboek. Op onderstaande foto laat ik zien hoe ik een dikke, zelfgemaakte hamburger met cheddar op eet (of tel ik het aantal vingers op mijn rechterhand..who knows), dus nee, mijn dieet is zeker niet zo streng als die van mijn zus. Maar ik hoef dan ook geen 100 meter onder de 11 seconden af te leggen en heb geen blokjesbuik waar je met gemak iets op stuk kan slaan. Maar dat gezond eten mij bezig houdt, mij inspireert elke dag iets lekkers te bedenken, daar kan ik wel volmondig ‘ja’ op zeggen. Wat ik namelijk wél belangrijk vind is goed in mijn vel zitten en me fit voelen. Met een kind van 2, een klas van 22 en een to do lijst van minstens 222 items kan ik wel wat energie gebruiken. Ik probeer dan ook te kiezen voor veel groente, kleurrijk (!) eten want daar word ik blij van en zoveel mogelijk onbewerkte producten. Met het drukke schema van Dafne, vooral in deze zomermaanden zal ik vaak degene zijn die nieuwe recepten met jullie deelt. I hope you like it!

Nu de lente toch wel behoorlijk door is gebroken afgelopen week, deel ik graag deze kleurrijke springrolls met mango. Ze gaan niet de frituur in (hopelijk haak je nu niet af) en smaken fris en knapperig. Ook zorgen ze voor een flinke vitamine C boost. Lekker om mee te nemen als je in het park gaat eten of als licht avondmaal. Bij ons in huis is de pindasaus uit het Dafne likes kookboek een absolute favoriet. Mijn zoontje lepelt met zijn vingers het liefst de hele pan leeg. Ze maken deze springrolls in ieder geval nog lekkerder.

DSC_1123Mango springrolls

Ingrediënten (2 personen)
– 1 mango
– 6 tot 8 vellen rijstpapier (te koop bij de toko of grotere supermarkt)
– Een paar blaadjes munt
– 1/2 paprika
– 2 lente uitjes
– 1 gekookte biet
– 1 wortel
– Eventueel: 200 gram gerookte kip

Pindasausje
– 25 gram pindakaas
– 1 el ketjap
– 100 ml kokosmelk
– 1 tl vissaus
– 1 tl bruine suiker
– 1/2 limoen, sap IMG_8600 2

Snij de paprika en mango in plakjes. Snij de biet, lente ui en wortel in dunne reepjes (lucifertjes). Snij eventueel de kip in dunne repen. Zorg ervoor dat alle vullingen klaar staan.

Week een rondje rijstpapier in een bord met water. Het papier moet flexibel worden. Leg het rijstpapier op een schoon bord.

Leg de ingrediënten onder aan het rijstpapier en rol strak op. Serveer met de pindasaus.

 

No Comments

Post a Comment

  • No images found!
    Try some other hashtag or username