Magic lemon bars

In Utrecht is de vakantie nu echt voorbij, de scholen zijn weer begonnen en iedereen begint zoetjes aan weer aan zijn werk. Na alle gezellige bbq’s, volle borden met pasta en een wijntje/speciaal bier (moet kunnen!) is dit een goed moment voor een frisse start wat eten betreft. Vorige week deelde ik nog een snelle lunchsalade met linzen en geitenkaas en vandaag is het tijd voor een verantwoord tussendoortje boordevol noten, citroen en cacaoboter. Deze ‘magic lemon bars’ zijn ontzettend vullend en bevatten lekker veel eiwitten, gezonde vetten en géén suiker. Je hoeft ze niet te bakken, alleen wel even goed inpakken 🙂

Met cacaoboter had ik zelf nog nooit gewerkt. Cacaoboter heeft een vaste vorm en wordt verkregen na het persen van cacaobonen uit Peru. Het is tegenwoordig gewoon te koop bij de AH of bij Ecoplaza. Je kan dit recept eventueel ook maken met kokosvet maar de smaak is dan wel heel anders..

Magic lemon bars

Ingrediënten (8 repen)
– 120 gram noten
– 60 gram amandelmeel
– 1 el honing
– rasp van 2 bio citroenen
– 1 tl vanille extract
– 30 gram cacao boter

Snij de cacaoboter in stukjes en laat even smelten in een pan. Hak de noten fijn met een blender of keukenmachine. Zorg dat het kleine stukjes worden en geen notenpasta.

Voeg de amandelmeel en citroenrasp toe en mix dat. Voeg daarna de honing, vanille en cacao toe. Mix dat nog even tot het een geheel van vochtige kruimels is.

Bedek een snijplank met keukenfolie. Vorm een rechthoek van het deeg (ongeveer 10cm bij 15 cm, 2 cm dik). Gebruik je handen en eventueel de platte kant van een mes om er een mooi geheel van te maken.

Laat het 10 minuten staan. Snij er dan repen van en bewaar deze in de koelkast (ongeveer een week goed). Je kan de repen ook in de vriezer bewaren.

No Comments

Post a Comment

  • Enjoy your weekend! weekend healthyfood dafnelikeskookboek Stefan M Gerard
  • Onze favoriete kookboeken op dit moment Welke ontbreekt er noghellip
  • Nu op de blog ultiem opwarmertje na een workout inhellip
  • Pink pitahaya! Enjoy your weekend pitahaya exotics fruit
  • Groetjes uit Sicili Sanne is deze week op vakantie inhellip
  • these typical Sicilian sweets! Do you know what it is?hellip
  • Dafne staat op de womenshealthnl fitlist De Speedy Gonzales vanhellip
  • Z trots als we jullie creaties uit het Dafne likeshellip